Rattahooaeg algas

… eile, suurel reedel.  Päev varem käis Sinine Krants Veloplussi rattahäkkerite juures kontrollis, et eelmise aasta paugust mõni häda külge ei jäänud.  Aga polnud tal viga miskit. Sai ainult normaalsemad käepidemed külge – algsed olid miskid lapikud banaanid, mis suurema sõidu ajal end väga ebamugava nurga alla keerasid.

Esimene sõit – tavapärane ring Laagri – Alliku – Vanamõisa – Hüüru – Keila maantee – Tähetorni – Veskimöldre – Laagri.  Veidi üle tunni aja ja ligi 23 km.  Vorm polnud nii hull kui karta oli, aga pulssi pidi pidevalt jälgima (kippus üles) ja õhtul olid jalad ikka üsna kanged.

Metsa alla niipea ei roni – tavapärane metsaring Nõmme-Laagri valgustatud rajal on veel suusatajate vormis (nagu Tähetorni nurgast paistis).  Vanamõisas läks tee pikalt läbi järve (mis enne oli põld) ja enne Hüürut tuli sõita läbi jõekoolme (üle tee voolas paarikümne meetri ulatuses vesi ühelt poolt teisele). Aga üldiselt saab juba täitsa sõita.

3 kommentaari postitusele “Rattahooaeg algas”

  1. PKala ütleb:

    No neh, mina jõudsin siis ette: tegin esimese sõidu juba suure nädala kolmapäeval. Tõsi, see polnud pikk: kodust Põlva kesklinna rattahooldusesse. Aga Suurel Neljapäeval sain oma musta kaksratta pingutatult ja õlitatult kätte ja nüüd tuhisen läbi vihma nagu muistegi. Tore on see kevad!

  2. Offf ütleb:

    Millal õige ratta välja ajad?

  3. Kakk ütleb:

    Lähiajal. 🙂 Nagu töögraafik ja ilm võimaldavad.