Hirmus mees

Kevade hakul
dohyol päikeses seisab.
Gaijin. Ozeki.

Nimekaim tegi Jaapanis viimaks ka sumoassotsiatsioonile selgeks, mis sorti sell ta on. Paari päeva pärast peaks ametlik sumomeistriks ehk ozekiks vormistamine olema. Loodame,  et mõni Eesti TV-kanal hakkab nüüd ka sumoturniire üle kandma. 🙂

Aga hirmus mees võib Baruto vist ka otseses mõttes olla. Ta on üldiselt kuulus oma viisaka suhtumise poolest vastastesse – naljalt kedagi pea ees publikusse ei viska, meelega vigastusi ei tekita, hoiab vahel mõnda peale ringist väljalükkamist kinni, et ei kukuks, mõne aitab peale matši maast püsti.  Ja siis on üks suur erand – Miyabiyama. Mees, kes talle omal ajal ülbelt ja tahtlikult väga vastiku põlvevigastuse tekitas.

Viimastel turniiridel hakkab õnnetust jaapanlasest lausa kahju. Paar turniiri tagasi sai avamatšis kiire koslepi ja lennutati publiku sekka. [L] Seekordne kohtumine mõne päeva eest aga oli pigem juba MMA kui sumo. Igatahes väga kurjalt JOKK-viis kasutada auväärse sumo suurturniiri vanale vihamehele suure rahvahulga silme all Joosep Tootsi kombel “hea keretäie tappa” andmiseks. Baruto tsuppari ehk lahtise käe löögid (rusikaga lüüa sumos ei tohi) on arvatavasti tugevam kui paljude poksijate paremsirge…  Kuid arvestades omaaegse sigaduse suurust peab vist tunnistama, et karistus on teenitud.

4 mõtet “Hirmus mees” kohta

  1. Viimased matšid olid eriti vägevad. Võtsid ikka südame puperdama. 🙂

  2. Eesti telekanalitelt sumo näitamise suhtes on ilmselt täiesti lootusetu seis. Esiteks küsivad Jaapani sumoonud väga suuri rahasid ülekande õiguste eest ja teiseks puudub vähemalt minu arvates ka Eesti telekanalite poolne huvi selle vastu. Meie meedias üldiselt on sumo ainult internetiväljaannetes uudiste kirjutamine ja kui ka paberlehte kirjutatakse, siis ainult mingi kokkuvõte eelnevast. Ühesõnaga, mida arvuti kaudu kätte ei saa, seda ei kajastata.

    Eile toimus Vinnis Baruto Ozekiks saamise puhul tähistamine, kus olid kohal Kaido Höövelsoni ema Pille ja tema endine treener Riho Rannikmaa. Kohapeal oli sündmust kajastamas mitu telekompaniid. Ja loomulikult olid need kõik pärit Jaapanist. NHK tegi näiteks sellise videoloo: http://www3.nhk.or.jp/news/k10013485301000.html
    Eesti meediat esindas üritusel üks Virumaa Teataja ajakirjanik, kes kuuldavasti rootsi lauast kaugemale ei jõudnud. Samuti pole antud ürituse kohta üheski Eesti meediakanalis poolt sõnagi. Ühesõnaga, masendav….

Kommenteerimine on suletud