Oeh…

Just lõppes Eesti Laulu kümne “finaallaulu” esitamine.

Pole tükk aega nii skiso tunnet olnud – KUMB ON NÜÜD LOLL, mina või need, kes need laulud valisid??? Ma saan aru, et Eurovisioon on teater. Aga see tänane värk oli juba ebasünnis. Nagu oleks don Juan Estonia laval kesk ooperit ühe kõlava kõva kõhutuule maha pannud.

Mitu andekat lauljat käis laval. Laulud olid kohutavad hobuseunenäod. Tähendab, oli üks täiesti kuulatav lastelaul, mis sobiks “Pipi Pikksukka” või mõnda muusse lahedasse lastemuusikali – Lenna esitatud “Rapuntsel”.  Ainus laul, millel oli äratuntav ja kohati isegi meeldejääv viis. Ja Lenna on hea laulja, selles pole kahtlust. Aga seegi laul ei sobi Eurovisioonile.

Õhtu päästsid saatejuhid oma libalauludega. Laulud, mis olid tehtud kõige hullemate klišeede pilamiseks – ja millest pooled olid muusikaliselt sisukamad kui nn päris laulud.  Seega, armas rahvas – saatke palun Tuju & Rikkuja  Eurovisioonile. Või veelgi parem, ärge tehke Eesti marki täis ja jätke üldse minemata.

Või… Oligi kogu asja mõte Eesti rahvas räigelt välja  vihastada ja peita mõni järgmine poliitsigadus osava spinniga selle varju…?

2 mõtet “Oeh…” kohta

  1. mitte väga ammu saatsime ju “päris lauljate” asemel klounid nimega kreisi raadio. meil oli naljakas, aga tundub et ka see ei jõudnud Euroopa publiku kõrvu. meie muusika ja naljasoon on lihtsalt “läänest” niivõrd erinev et ega meil väga mõtet seal esineda pole.

  2. Nojah, ega ma Märti ja Otti väga tõsimeeli sinna ei saadaks.

    Kreisiraadio oli ju puhas protest nagu ka iirlaste Dustin the Turkey Vulture. Natuke kahju oli Iirise “Ice Cold Storyst”, mis oli tol aastal hea lugu – aga tõenäoliselt oleks see balkani maitse jaoks ebasobiv olnud.

    Aga võtame siis positiivselt – oleme Soomele järele jõudnud. Neil on mitmekümne aasta pikkune hobuseunenägude tekitamise ja viimaste hulka jäämise traditsioon (tõsi, meenub ka paar üksikut asjalikku eurolugu aastate tagant). Seepärast Lordi võit seal sellise furoori tekitaski – oldi juba leppinud, et soomlasele on Eurovisiooni võitmine võimatu.

Kommenteerimine on suletud