Väike muudatus Kaku Akadeemias

Seoses uue semestri algusega muutsin veidi Kaku Akadeemias kasutatavat loenguslaidide vormingut: nüüd on seal kasutusel ODF ning “kirikuna keset küla” PDF.  Veel ühe täiendusena kuulutasin MSi uute vormingute (docx/xlsx/pptx) kasutamise Kaku ainete kirjatööde esitamisel ebasoovitavaks.  Aeg oleks ka Eestis järgida taanlaste ja muude arukamate inimeste eeskuju.

7 mõtet “Väike muudatus Kaku Akadeemias” kohta

  1. Kusjuures kas üldse on koolitööde juures defineeritud eelistatud formaadid? Alati on küll räägitud formateerimisest, kuid mitte kasutatavatest failiformaatidest.

  2. Tegelikult on see paras probleem. Meil on muide kavas kevadsemestril ITK personalile vastav sisekoolitus teha – miks on vormingute küsimus, standardite järgimine ja vabade standardite eelistamine vajalikud. Liiga palju inimesi eeldab veel a priori, et teisel on mingi mõttetult kallis omandvaraline jupp soetatud, selle asemel et natuke mõelda ja saata info sellisel kujul, mis kindlalt kohale jõuab.

  3. No sina oled õllejõud. Sinu käes on võim ja vägi. Ütled, et “vales formaadis” tööd ei arvestata ja end-of-stoori. Imekiiresti leitakse “save as PDF” nupp üles.

  4. Tegelikult peaks ikkagi ülikooli/kõrgkooli juhtkond ja IT poliitika olema see, mis viimase sõna ütleb. Ja kui õppejõud on probleemne – no siis ta on probleemne.
    isiklikult olen ma docx formaadist ikka väga häiritud ja veel rohkem sellest, et OO.o selle avamisega toime ei tule. Kui juba millelegi “tasuta” kloon teha, siis võiks see töötada ja soovitavalt paremini, kui originaal. Vägisi tuleb analoog vene autodega meelde, mis läänest rip offiti.

  5. Mina olen küll TTÜs kohanud, üleeelmine aasta juba, et igasugused office failid mis on x lõpuga, ehk need uuemad kuulutati mitte arvestatavateks, töö saatmisel.

  6. ITK-s pole nüüd (peale meie aastavahetuse koolitust) enam siselistidesse ja vähemalt Kakule ka üksikmeiliga docx-e saadetud – saadetakse pdf-e ja vanu doc-e. Nii et asutusepoolne toetus asjale on täiesti olemas.

    OO.o (täpsemalt Go-oo ehk Novelli variant, mis on enamikus praeguse aja Linuxi distrodes) tuleb tegelikult docx-i avamisega mingil määral toime (märksa paremini kui MS Office odt-ga…), avamata pole jäänud seni ükski dokument. Ainult keerulisema dokumendi puhul võib lehe elementides nihkeid olla. Aga asi on pigem põhimõttes.

Kommenteerimine on suletud