ALKA kursus

…, pikema nimega siis [L] “Avatud lähtekoodi arendusmudelid”, jõudis TLÜs täna edukalt lõpule (paar väikest “saba” tuleb veel lähipäevil ära klaarida). See oli juba kolmas kord kasutada [L] Battle for Wesnothi õppevahendina ning ka see läks edukalt. Seltskonnaks olid seekord IT juhtimise eriala magistrandid ning lisaks Wesnothis arendamisele Traci keskkonnas (eesmärgiga simuleerida vaba tarkvara projekti toimimist) tuli uurida erinevaid vabu projekte ja litsentse ning lugeda ja ajaveebis kommenteerida vaba tarkvara maailma klassikalisi kirjatükke (Levy “Hackers”, CatB, Mogleni “Anarchism Triumphant” jt, vt kursuse materjalidest).

Kõik kolm tiimi tegid enda Wesnothi kampaania vastavalt kõnekäänule “võta üks ja viska teist”. Ehk siis kõik oskasid parajat sürri teha. Täpsemalt:

* punane tiim: lugu kolmest kangest – Viruvalgest, Vanatallinnast ja Kännukukest – ning nende rännuodüsseiast Tartu linna kangema kraami järele, teel karskusliikumisega võideldes.

* sinine tiim: kajastas barbar Conani seiklusi kadunud ID-kaardi otsinguil (jama oli lahti, kuna ilma kaardita ei saanud enam ID-piletit ja bussiga sõita…).

* roheline tiim: vähemalt kolm korda üle võlli keeratud päevakajaline lugu Oravamaast, kus figureerivad heade poolelt rüütel Keit Valgustatu, vana maag Andrus ning päkapikust segane võitleja Rein Raevukas, pahade poolel aga mupod, nõid-vampiir Vilja (kellega madistamise missioon kandis kohast nime “Viljapeks”) ja loomulikult kõige kurja juur Edgar Savipuhuja (väljavõte jutustusest: “nime sai ta sellest, et vormis savist pisikesi mõistuseta olendeid ja puhus koos abilistega neile tagumiku kaudu eluvaimu sisse. Olendeid hüüti mupodeks […]”). Edgari väljamanamiseks tuleb hüüda “Parem Oravamaa kõigile!” jne. Johhaidii…

Oravamaa
Rohelise tiimi kampaania algusloo taust.

Loodetavasti jäid osalejad rahule. Vähemalt ei olnud igav. 😀

4 mõtet “ALKA kursus” kohta

  1. Eh eh eh… Päris head lood 🙂
    PS… Üks küsimus nüüd hooips teisest valdkonnast – kas sa, Kakuonu, tõesti oma blogis Eurovisiooni ei kommenteeri??? Isegi mitte pärast Eesti 6. kohta finaalis? 😉 Oli ju hea laul? 🙂

  2. Nagu ma juba ütlesin, sel aastal ei kommenteeri. Eesti laul oli hea küll, aga ma ei vaadanud ühtegi saadet ja ei oska seetõttu midagi arvata. Aga mine tea, äkki järgmisel aastal vaatan uuesti, mine tea. Ehk hakatakse žürii kaasamise ja muude meetmetega tõesti asja kvaliteeti parandama.

    Ma pole isegi võidulaulu veel kuulnud, selle võiks juutuubist vist üles otsida.

  3. Kas neid toodetud valmisprodukte kuskilt “maitsta” ka? See rohelise tiimi töö pakuks täitsa huvi 😛

  4. Vist oleks viisakas autoritelt küsida. Võin nende kontaktid saata, kui huvi on.

Kommenteerimine on suletud