Lemmiklaul 7

Seekord siis eurolaulud.  Otseseid ämbreid ei olnud, aga ka õnnestunud esitusi oli suht vähe.  Kolme parimana võiks mainida Maarja ja Ifi duetti (“Kaelakee hääl” on ka Kaku arvates parim Eesti eurolaul), Padarit ja Bentonit (sümpaatne ja energiline esitus) ning Inest (väga hea klapp bändiga). Silvi ja Marju on Eesti muusika raudvara, kuid nendel polnud õiget laulu.  Poolteist Vanilla Ninjat (mis tegelikult on juba ammu bändina üksainus Lenna) jäi veidi lahjaks, teine väga hea omaaegne eurolugu “Diamond of Night” jäi pidama Evelin Samueli kergelt roostes oleku taha. Ning Lenna ja Pearu duett oli ilus ja kvaliteetne, ent tiba elutu.

Siia saatesse oleks ise pannud mõne loo  asemele Evelin Samueli “Unistuse igavesest päevast”, mõne Janika Sillamaa loo kõige esimesest euroaastast või miks mitte ka Iiris Vesiku möödunudaastase “Ice Cold Story”. Kui pulli oleks tahtnud saada, oleks võinud minna ka Rannapi geniaalselt lollakas “Opera On Fire” (süüdimatult lamiseva Joel De Luna ja taustal üürgava Estonia raskekahurväega).

14 mõtet “Lemmiklaul 7” kohta

  1. Kumb oleks Kaku arvates tegelikult pidanud Eurovisioonile minema, kas rahva lemmik “Opera on fire” või žürii valitud “Diamond of night”? Ja kas esimene oleks parema tulemuse saavutanud?

  2. Ilmselt “Diamond of Night” siiski. Ehkki Eurovisiooni ei tasu väga tõsiselt võtta, on see hea laul ja natuke laiemale publikule mõistetav kui Rannapi showlugu.

    Rannap oleks läinud samasse kategooriasse muude andekate pullivendadega (austerlaste mõne aasta tagune Alf Poieri loomariigilugu tuleb meelde). Tõsi, “Opera on Fire” on ka raadiost ilma visuaalse pullita täiesti kuulatav lugu.

  3. Huvitav, kas Kakk sel aastal tõesti ei vaata Eurovisiooni, või tuleb järjekordne rida postitusi teemal “Tase on täiesti pe***s, mingi jura tümps võidab ja isegi Eesti geniaalne lugu sai liiga vähe punkte. Järgmisel aastal seda si**a enam ei ole mõtet vaadata!!!”?

  4. Hea küsimus. 🙂

    Siiani igatahes pole eelvoorude tutvustusi jms vaadanud. Eriti enam ei kutsu küll. Tõsi, Eesti lugu on sel aastal üsna kuulatav, Sandra on hea laulja.

  5. Njah, aga miks peaksi Kakk mõnusa heteromehena seda pedede aasta sündmuse kultuuriprogrammi oma blogis analüüsima. Liiati, kui ka peded ise on muusika hindamise oma väikeste eksperdikäte vahelt ära andnud ja usalsanud pööblile

  6. Aga siis kui Eesti võitis oli tegu maailma tähtsaima sündmusega üldse. Nüüd, kui Eestil on mitu aasta si***ti läinud, on tegu pedede aasta sündmusega.

    Kakk, mõnuse heteromehena, juubeldas isegi siis kui Soome selle “pedeürituse” võitis.

  7. Nojah, nii ja naa… Pedendus või mitte pedendus, eks seal on aeg-ajalt täitsa kuulatavaid asju olnud. Esimesed muljed Eurovisioonist pärinevad ju sügavast nõuka-ajast, mil seda poollegaalselt läbi Soome TV vahiti ja sellega end natuke jällegi vabama maailma moodi tunda saadi (naiivselt küll muidugi).

    Soome võit pani juubeldama just oma absurdsuses, kuna keegi ju ei uskunud, et see võimalik oli. Eesti võit “Everybodyga” jättis samas suht külmaks, ehkki kohapealset võistluse korraldamist oli päris huvitav jälgida. Ja omal ajal oli Eurolaul Eesti kergekaalulisema muusika stimuleerijana ju täitsa omal kohal.

    Aga asi läks pidevalt allamäge üsna mitmete kohtade pealt (mitte ainult muusika kvaliteet) ja tänaseks on tõesti üsna savi, mis seal toimub. Nii et pean tõesti täitsa ausalt ütlema, et sel aastal ei vaata (ja ei kommenteeri rohkem ka).

  8. Unustasin küsida, kuidas Kakule tänavune Eesti eurovisiooni-üllitis meeldib?

  9. Lenc: Alguses ei jätnud muljet, hiljem korduvalt kuuldes hakkas n.ö. kasvama. Ja Sandra Nurmsalu meeldis juba “Kahest taktist”. Ütleks, et korralik lugu, kuid ei ole ei Lõhmuse parim laul, Sandra parim esitus (mõlemad kipuvad kokku “Velvetiini” peale sealtsamast KT-st) ega ka mitte parim Eesti eurolugu. TLÜ hindeskaalas tubli B.

    P.S. Täna kah ei vaadanud. 😛 Käisin hoopis üle jupi aja (see eespoolkirjeldatud pauk pani kaheks nädalaks trennile veto) rattaga Harku metsas uhamas.

  10. Aga laupäeval? Puntktide jagamise ajaks vead end ikka teleka ette? Lihtsalt sportlikust huvist?

    Seda ikka tead, et sel aastal kasutatakse züriid ka?

  11. Laupäeval ilmselt ka mitte. Üldiselt on Kakk suht pika vinnaga, aga kui miski ära viskab, siis põhjalikult. Ja punktilugemine on viimastel aastatel ju täiesti mõttetuks muutunud (Balkani naabrite ja Saksamaa türklaste värk nagu alati).

    Žürii kohta ma midagi kusagilt uudistest lugesin. Aga ausalt öeldes ei ole põhjalikumalt süvenenud.

  12. Kas Kakul tõesti ei hakka vähehaaval usaldus Eurovisiooni hääletussüsteemi vastu taastuma? Seekord ei olnud ükski balkani riik tipus ja võidulugu ei olnud ka väga “balkanisse”.

Kommenteerimine on suletud