Õpetlik lugu

Üks iiri itikutt [L] väitis enda blogis, et leidis Ryanairi veebilehelt paraja puugi (kuuldavasti ei ole see esimene kord).  Seepeale võtsid firma töötajad kommentaariumis sõna, sõimasid selli idioodiks ja väitsid, et mingit puuki ei ole.  Naginast sai suurem möla ning viimaks võttis sõna ka firma ametlik esindaja. Samas toonis.

Lõpptulemus? Pole oluline, kas puuk eksisteeris või kui raske see oli. Isegi see mitte, kas see sell tahtis tõesti lihtsalt inimesi teavitada või  endale kerget publicity‘t tekitada.  Palju olulisem on firma massiivne PR-ämber (mis pole kah selle firma jaoks esimene).  Tolle blogi kommentaar kubiseb trackback’idest üle maailma (ilmselt läheb ka minu oma sinna) ja lugu on nüüd ka [L] CNNis üleval. Ühest pisikesest blogiloost sai üleilmne skandaal sellest, kuivõrd rumalad ja ennasttäis inimesed Ryanairis töötavad.

Loo moraal: inimestele kõrge kaarega pähelaskmine ja ajudeta ülbikute laiamine lõpeb viimaks ämbris. Meie poliitikud, ärimehed ja meedia võiks selle endale kuhugi üles kirjutada.

4 mõtet “Õpetlik lugu” kohta

  1. Õpetlik osa on see, et on mõtet oma blogi kommentaariumis poleemikat genereerida, et hästi paljud sulle lingiksid?

    St milline Ryanairi töötaja siis täpselt “Ryanair Staff #1” omale nimeks paneb? See kes teab, et #2 ka tuleb?

  2. Arvad, et kutt ise mitmel toolil istus? Natuke kahtlen selles. Pealegi ennasttäis nimi klapib päris hästi ennasttäis jutuga. #1 võib olla ka “suur nina” vms isehakanud oi-ma-olen-tähtis -väljendus (järgmine aga nimetab sel juhul end järjenumbrina nr 2-ks). Sel juhul oleks pidanud ka McNamara jutu välja mõtlema ja see oleks juba riskantne, “päris” McNamara oleks asja suure kella külge jõudes selle lihtsalt ümber lükanud ja lolliks oleks jäänud tegija ise.

    Välistada muidugi ei saa (sel juhul pidi see sell väga täpselt teadma, mille peale välja läheb – ja tema blogi puhul ei näe ma sellises renomeeriskis erilist pointi). Aga Ryanairi mentaliteeti natuke teades arvaksin pigem, et seal tõesti sellised põmmpead töötavad.

  3. kas loo moraal võiks olla pigem selles et valeta aga kui sa seda piisavalt ülbelt ja arrogantselt teed.

    mingit tõestatud bugi ei olnud või oli siis ikkagi

  4. Nojah, kes kuidas võtab… Seda ülbet valetamist näeb siin meie ümber kah iga päev piisavalt. Aga igal oinal (või onial?) olevat oma mihklipäev.

Kommenteerimine on suletud