RISO arutelu

Täna kutsus [L] RISO kokku arutelu vaba tarkvara koostöövõimeraamistiku kokkupaneku teeemal. Eelnevalt pandi üles ka [L] selline mustand (NB! Mustand on esialgu veel väga mustand, aga sellest annaks heal juhul midagi teha küll).

Kokku oli jooksnud päris palju tegelinskeid – nii neid, kes asja jagasid, kui ka neid teisi.  Seetõttu peaks tegelikult eelnevalt nendele teistele natuke koolitust tegema, et arutelu niiväga Krõlovi kolme elukat ei meenutaks nagu see täna välja kukkus. Oli ka muidugi [L] ITL selle ja muid MS müügimehi, kes üritasid erinevat sorti argumentidega paati kõigutada.  Kohati läks asi päris lõbusaks kätte.

Aga juba fakt, et selline arutelu toimus, oli positiivne. Äkki hakkabki ka siinmail midagi muutuma.

10 mõtet “RISO arutelu” kohta

  1. Ma sealt wikist loen välja, et alates 01.01.2011 ostetud avaliku sektori workstationid jooksutavad Linuxit… Kas tõesti? 😮

  2. Elver: Põhimõtteliselt võiks seda kasvõi homme ostetud arvutid teha. Probleem on pigem kasutajate suhtumises.

  3. Idee poolest olen Hillariga päri, aga arvata on, et see nii kärmelt ei pruugi realiseeruda. Meil on piisavalt kohalikke, kes Ballmeri kana müügist palju pappi saavad ja neil on riigi huvidest sügavalt savi. 🙁 Hea näide olid need klounid Astok ja Rõivas Riigikogus – jutt loll nagu lambijalal, aga võim on nende käes… Riigi huvides on aga kindlasti võimalikult kiirelt ja täielikult üle minna – kui maailmas ringi vaadata, siis pea kõikjal, kus suurfirmadel ei õnnestu piisavalt paberimäärijaid kinni maksta, seda ka tehakse.

    Muide see on üks koht, kus Kakk Venemaad positiivses kontekstis mainib. 🙂

  4. Kakk ja co.
    Leidke mulle inimene, kellel on volitus Linuxi nimel diili teha ja ma garanteerin teile ülemineku aasta jooksul.
    (Kardan ainult, et sellist inimest/firmat pole ja selles konks ongi, kui räägime mõnest kommertsunixist, siis on asi juba tiba teine. Need aga ei raatsi “investeerida”)
    Kuid minu pakkumine on tõsine!

  5. Chris: Kas Canonicali/Ubuntu ametlikust esindusest piisaks? 🙂 Ehk õnnestub selline asi siinmail luua.

    Iseasi, kuivõrd on nad huvitatud kellegi rahakotti “investeerimisest” (kui seda silmas pidasid).

  6. Loomisel võib aidata, kuid asjas on jumet vaid seni, kuni nad on valmis turundusse panustama.
    Pole midagi parata, kuid sedasi asjad juba kord maailmas toimivad…
    ja kes aru ei saa ning ei oska kaasa minna on selles ise süüdi.

  7. Chris: defineeri “Linuxi nimel diili teha”. Kas Sa soovid Linuxi lähtekoodi omanikuks saada? See ei ole võimalik. Samamoodi pole võimalik saada suvalise kommertstarkvara lähtekoodi omanikuks.

    Juhul kui Sa soovid saada mingisugust konkreetselt enda vajadustele vastavat tarkvara, siis see on Vaba Tarkvara puhul oluliselt lihtsam, kui kommertstarkvara puhul.

    Juhul, kui Sa soovid tuge Linuxil toimivatele rakendustele, siis ka see on tänasel päeval võimalik. Kindlasti on kohalikud kontorid olemas Red Hat ja Mandriva nimelistel distributsioonidel.

    Mis puudutab Linuxi turundamist, siis IT inimesed pole kunagi head turundajad olnud. Samas ei muudaks kaubanduslik turundamine inimeste suhtumist. Selle muutumine aga on antud hetkel Linuxi arengus vägagi olulisel kohal.

Kommenteerimine on suletud