Veider maailm

Tänased uudised:

Ateenas tulistati politseid AK-dest… Mis nüüd siis? Politseinikel omakorda “õigus” pool Ateenat (see, mis eelmistest punapättidest püsti jäi)  maha põletada…?

Aga ega meil siin Eestis parem ei ole – aprillimölakate kohtuprotsessist tehti tsirkus, viieaastase vanglakaristuse (IMHO absoluutne miinimum sellise taseme sigaduse puhul, arvestades riigireetmise komponendi olemasolu) asemel [L] lasti tüübid lihtsalt lahti.

Kui lisada veel Gazas toimuv kamarajura,  siis tuleb ilmselt uudiste lugemine tervistkahjustavaks tegevuseks kuulutada.

8 mõtet “Veider maailm” kohta

  1. Kapo tegemata töö. Ei leitud põhjendavaid süüdistusi, mis kohtus läbi läheb.
    Meedia ja ajakirjanikude artiklid ja pildid ei aita.

    Kapo vajab esmaabi. Sõjalist õpet ja uut luure “abc juhendit”. Kapo vajab SAMUTI vähem piiravaid seadusi ja siseministeeriumi ja kaitseministeeriumi 24h ühendust – IGAST EESTIMAA PUNKTIST!!

    Siinkohal on rahvas ise süüdi kui leiab, et eesti on politseiriik.

    Ei ole. Kapo organ vajab ravi, politsei, kapo, piirivalve ja siinkohal VAJAB ka kapo n.ö LISALIINI nagu seda on sajandeid KAITSELIIT.
    Läänes on EUROPOL, meil võiks olla “KAPOL”.

    Kapo’le allub Kapol, mis oleks seotud ka Kaitseliidu süsteemiga..

  2. ja kuidas kogu see kupatus siis tegelikult sind puudutas!?
    vägivald ON lahendus!?

  3. Esc – kas see küsimus käib MS kommentaari või minu postituse kohta? Esimesel juhul vastab tema, teisel juhul mina. 🙂

  4. Aga rääkides kohtualustest, kas on üldse kusagil ilmunud mõni põhjapanev kirjeldus sellest, mida need mehed siis konkreetselt kriminaalselt tegid? Väidetakse, et organiseerisid mässu, OK, aga kuidas? Sirõk oli “Naši” kohalik pealik, aga mis siis? Klenski möliseb palju, aga kas ta ka konkreetselt sadu inimesi ässitas? Või oli tegu lihtsalt süüdlaste otsimisega ja neli esimest kätte juhtunut pandi pinki, et rahvale meeldiks.

  5. Vaevalt, et neli esimest kättejuhtuvat… Muidu ei oleks idapiiri taga nende pärast sihukest lärmi löödud. Klenski puhul vähemalt on ju ka üksjagu filmimaterjali näidatud, pealegi ei jäta tänasedki sõnavõtud eriti kahtlust, mida see punt Eesti Vabariigist arvab. Olen nõus, et õigeksmõistmise taga võib olla prokuratuuri tegemata töö – aga praegusel juhul anti selge signaal “tehke uuesti, nagunii midagi ei juhtu”.

    Irooniline on, et nende tagaigatsetavas riigis oleks sellise mässu orgunnimise eest parimal juhul pooleks eluks külmale maale saadetud, palju tõenäolisemalt oleks nad aga võimudele vastuhakkamise katsel vaikselt surma saanud.

    Paljud räägivad sarnastes kontekstides Gandhist või Luther Kingist. Mõlemad mehed saavutasid oma vägivallatu vastupanuga edu tänu sellele, et vastas olid tsiviliseeritud inimesed, kellel oli häbi kaasinimest täiesti ilma ettekäändeta mättasse lüüa. Sama asja Venemaal, tänapäeva puna-Hiinas või Põhja-Koreas üritades oleks lihtsalt kiiresti kuuli pähe saanud, nendes ühiskondades ei maksa inimelu midagi, vähemalt nende haige ideoloogiaga võrreldes. Hea näide siinkohal on dalai-laama, kes enda energia, tarkuse, laialdaste rahvusvaheliste sidemete ja reputatsiooni ning vaieldamatult kõrge eetilisusega ei ole ometi suutnud Tiibeti vabastamiseks mitte midagi reaalset ära teha. Hiina võime ei huvita filosoofia, filosoofist sõidetakse lihtsalt tankiga üle.

  6. Tänastest uudistest kuulsin, et KODUKAKK olla meie ornitoloogide poolt käesoleva aasta linnuks valitud, mistõttu on omal kohal kõiksugu poolehoiuavaldused selle liigi esinduslikematele esindajatele. Elik õnnesoovid kõige tuttavamale Kakule kogu Mõisaküla papi pere poolt: ole hoitud!

    Niisiis on uudistes ka midagi head. Mõnikord.

  7. Hehee. 🙂 See on pigem keegi lähisugulastest – Kakk kasvatab kodus kassi ja on ka muidu suur, paks ja kole, nii et on ilmselt kassikakk… Aga ikkagi tänud kõigi kakkude poolt heade soovide eest!

  8. Ma ei tea, mulle tundus kyll, et see vàgivallatsemine oli suhteliselt spontaanne. Milles iganes need neli ka syydi ei oleks, ma arvan, et nende vòimuses ei olnud 5000 inimest Tallinna kesklinna meelitada ja vàgivallatsemisele òhutama. Ma arvan, et nii mònedki, kes Tònismàele tulid (muide, suur osa nendest inimestest ei loopinud aknaid sisse, ainult osa, aga ka neist piisas muidugi… 🙁 ), ei poolda mainitud neliku poliitilisi vaateid.

    Kui tegemist oli Vene spioonidega vòi riigireetmisega kriminaalses mòttes, siis see ootab yht teist protsessi. Aga vastavaid tòendeid ei ole seni veel esitatud.

    Kokkuvòttes – tegelikult on mul hea meel, et Eesti riigis vòib sellest ka sitasti arvata ilma vangi minemata. Suhteliselt hull oleks ju, kui ei vòiks. Minu arvates annab see kohtuotsus hoopis signaali, et òigusemòistmine ei sòltu kohtualuste rahvusest, mis tàhendab, et edaspidi on seda juttu, et “kòik eestlased vihkavad venelasi” palju raskem keerutada.

    Aga mis puutub Gandhisse, siis jah, ma arvan, et Hitleri-Saksamaal ei oleks tal kah mingisugust mòju olnud…. Aga ònneks Eesti ei ole siiski sedasorti riik. See kohtuotsus nàitab, et meie oleme tsiviliseeritud inimesed ja ei otsi igal juhul veritasu.

    àkki me Ateena vòi halvemal juhul Gaza stsenaariumitest pààsemegi?

Kommenteerimine on suletud