5 mõtet “Linux ja progemine” kohta

  1. Python on mõnus. Kuigi ma pole temaga pärast esimest korda üldse kokku puutunud — omal ajal TTÜs õpetas isand Tammet ainet nimega Võrgurakendused I (või oli see üks teine sarnase nime ja sisuga aine), kus CGI rakenduse loomiseks anti valida C, Perli ja Pythoni vahel. PHP oli toona veel keelatud, sest see ei andnud õiget CGI tunnetust.

    Seoses sellega võiks Perli vist ka natuke rohkem õpetada? Või on Perl juba out?

  2. Minuga on juhtunud nii, et ma kirjutan peaaegu iga päev tarkvara Linuxis, aga seda mis ma teen ei saa ikkagi pidada Linuxi tarkvaraks. Platvorm on Java, Linux kui operatsioonosüsteem on täielikult abstraheeritud. Me ei kasuta Linuxi spetsiifilise teeke üldse.

  3. Garf: Perl ei tohiks out kindlasti veel olla, sedagi kuluks õpetada. Paraku ei ole ITK-s hetkel vist piisavalt õppejõujõudu…

    Sdfsdf: Arvan, et see on päris hea näide. 🙂 Pakun, et mida aeg edasi, seda rohkem “süsteemide segapuder” levima hakkab – enam ei tehta asju konkreetsete teekide või platvormi jaoks.

  4. No naturaalse Linuxi jaoks jääb põhiliselt perl ikka, pluss bash ja sellele abitöövahendite skriptikeeled – awk, sed jne. Python ei ole veel kõigi distrode standardinstalliski, eksole, samahästi võiks Rubyt õpetada (lisaboonus: suurepärane OO õpetamise võimalus).

  5. Noh, linuksi puhul tuleks jagada see kahte ossa:
    I.

    1.bash ja sh tundmine
    2. c ja GNU gcc (c++)

    ning sealt edasi:
    II.
    1. qt või gtk (GUI)
    2.php
    3.Java, javascript
    4.python, perl

    tuld lööb python ning
    qt või gtk.

    kde ja gnome graafika jaoks vajalik keel.

Kommenteerimine on suletud