Lumemöll

Tänase tormiga õnnestus maalt tulles pikemat aega lumes istuda, alles isa ja venna abiga sai auto teele tagasi. Getz on lihtsalt nii madala põhjaga, et ajab endale ninaga ette lumevalli kokku ja jääb põhjapidi kinni…

Pärnu maantee oli õhtul küll sürr vaatepilt. Tee ääres seisis üle tosina suure kaubaauto, Kanama silla juures oli ilmselt ka mingi avarii toimunud – tavaliselt konteinerveok 90-kraadise nurga all (s.t vedukauto haagise suhtes) keset teed ei seisa.

Tigedaks tegid aga jalakäijad. Esmalt oli vaja päeval linnas käia ning Vabaduse pst fooride juures jooksis mitu inimest punase tulega üle tee. Küllalt lähedalt auto eest – arvestades, et nähtavus oli kümmekond meetrit ja äkkpidurduse tulemus kardetavasti üsna kontrollimatu, oli tahtmine midagi väga rumalasti öelda.

Teist sorti kahejalgseid lambaid õnnestus näha aga õhtul – Laagri kandi väikesed tänavad olid läbitavuse piiri peal, s.t. igasugune hoo mahavõtmine või seismajäämine oleks  lõppenud kaevamistöödega. Ja kui siis mingi kodanik jalutab südamerahuga keset teed (liikumissuunaga piki tee telgjoont – umbes nagu jänes tuledevihus) ja jätab juhile valiku talle otsasõitmise või seisma- ja kinnijäämise vahel… Urrrr!! Õnneks sain tagurdamise-nõksutamisega uuesti liikvele. Teine samasugune lammas läks õnnekombel veidi enne seismajäämishetke eest ära.

Järgmise auto peaks vist jälle nelikveoga vaatama, omaaegne 4×4 Nissan Sunny (haruldane elukas, Šveitsi jaoks tehtud ja sealt Eestisse jõudnud; kahjuks lagunes vana masin viimaks kätte ära) oli talvetingimustes ülihea asi.

5 mõtet “Lumemöll” kohta

  1. Mina võtaks lisaks neliveolisusele ka vähe suurema kui Getz, pysib ikka paremini teel ja eriti ka just sellistes Laagri kandi olukordades. Ja no tegelt ka igasugused veojõu ja stabiilsus ja IQ kontrollid annavad ka päris hästi tunda vanast opelist uudemapoolsesse audisse istudes(eriti just viimane pyhapäev ringi sõites). Aga tuleb tunnistada, et ega ma poleks seda autot ostnud kui hingest väheke autopede poleks.

  2. Neliveost rääkides ei saa ma mitte jätta promomata oma tanki (Volvo XC 70 hellitusnimega Ants) – lisaks sellele, et temaga saab sujuvalt külateed lahti lükata, võib meie Antsuga vedada ka vanni, telliseid, 3-meetriseid põrandaliiste ja kolme last ning selle killavooriga sõita täpselt keskelt pooleks betoonist prügikaste! Aga autopedendusest niipalju, et auto peab olema täpselt nii parasjagu kole, et keegi seda näppima ei kipuks. Meenub, kuidas üks hää sõber oma väga korralikule jalgrattale ise pintsliga roosteplekid peale maalis… 🙂

  3. @Murit: Ants tundub lahe sell olevat. 🙂 Paraku küsitakse Volvode eest päris palju raha – näis, kuidas majanduslikud seisud ülejärgmise aasta lõpus on… Aga selle viimase reegliga olen täiesti nõus. 🙂

  4. Meie kallil Antsul on juba 18. veebruaril juubel – saab 10! Kuld-kaldkirjas kutse pidustustele saadame sullegi postiga 🙂

Kommenteerimine on suletud