Peetis saundiga laulumäng hiphopi-Anne, etno-Lenna ja Rootsi kunniga

… ehk siis selle aasta eesti öirolaul.

Lugude tutvustused sai juba varem ära vaadatud ja mõned lood isegi täitsa meeldisid. Päris jubedusi finaalis ei olnudki, olid kuulatavad lood ja “kama-kaks”-laulud. Mõnest kõrvajäänust:
* rahva lemmikuks saanud Meribel – omapärane disko ja muusikali segu. Pajusaare kohta natuke ootamatu laul.
* ainus eestikeelne, Ines – isiklikult meeldis vist kõige rohkem. Tasakaalus lugu meinstriimi ja omaetteolemise vahel.
* Through My Window – küll järjekordne 2QS tiimi importtibi esitatud popstandard, aga seekord nende kohta üle keskmise. Tüdruku puhul häirib karjumisse kalduv hääl, sellega tuleb veel tööd teha.
* Crux + Reverend B – armsalt naiivne ja sobivalt pretensioonitult esitatud lugu. Cruxi on Kakk varemgi raadiost kuulnud (vaid Pereraadiost ja R7-st – väljaspool kirikut on nad kahjuks üsna tundmatud) ja bänd on hea mulje jätnud. Nüüdki oli tulemus korralik meloodiline kidrapopplugu. Tekst natuke küll häiris – kuid hei, lugu oli kuti enda naisele kirjutatud (ning isegi Liverpooli sellid ladusid omal ajal tekste stiilis Love Me Do….). Ning tänapäeva vann-nait-ständide ja fakkaraundide ajastul on meeldiv kuulda, et mõni mees ka oma laulatatud naisest laulab.

Tänase saate kohta võib öelda seda ja teist. Kõige suurem ämber oli heli, eriti alguses – mida need sellid seal puldis tegid??? Kusagil keskpaigas pilt tibake paranes. Positiivse poole pealt tuleks kindlasti mainida mõnusaid tongue-in-cheek tutvustusklippe. “Viimse reliikvia” mungad Cruxi ees olid lahedad, ning kui siis Rootsi tibi avalause “I’m from Sweden!” järel vahetus pilt Peeter Oja laiale näole, kust tuli “Täräääää!” ja seepeale ka Ruuoootsi Khunn üle ekraani jalutas, pidi Kakk suure irvitamisega äärepealt laua alla kukkuma. Eriti veel seetõttu, et uuele telefonile sai mõne päeva eest tollesama Kreisiraadio ja rootsi kunniga helin kombineeritud ja see töö juures ootamatult keset koosolekut peale läks…

Ka need kolm omapärast lugu enne hindamist olid head. Toe Tag – ja Anne Veski?? Kuid kes arvab, et asi oli stiilis “punkarid ja Maie Parrik”, peavad vist eksima – TT oli hiphoppi pikkinud huvitavaid jatsulikke käike ja tädi Anne tundis end uues rollis üllatavalt vabalt. Folkbänd “Vägilased” ja ninja-Lenna oli ka huvitav etteaste, ehkki Lennal ei tulnud oma tavapärast ampluaad nii palju muuta. Ning ka saksikvarteti esitatud “Aeg ei peatu” oli põnevas seades, ehkki TT ja Anne stiilis sürrakombinatsiooni siit ei paistnud.

Hindamine? Tundub, et rahvusvaheline zhürii ei ole väga oluliselt targem kui rahvas. Kohati loobiti vist üsna umbes neid numbreid. Lõpus läks muidugi tasavägiseks ja alles viimane hindaja kallutas vaekausi 2QSi esindanud rootsi tibi kasuks. Inesest oli natuke kahju. Aga noh, see Sandra lugu on kuulatav raadiohitt, tehniliselt hästi produtseeritud ja kui preili karjumist natuke häälekooliga vähendada, ei tohiks eestlastel Kreekas päris häbi hakata. Ennustaks kohta vähemalt finaalringis.

Aga ikkagi, kui Kaku käest küsida saate võitjat, siis on selleks Toe Tag, Anne Veski ja Rootsi kunn. 😛

Ruootsi kunn!

3 mõtet “Peetis saundiga laulumäng hiphopi-Anne, etno-Lenna ja Rootsi kunniga” kohta

  1. mirru(üks tüdrukutest, kes hääletasid Tartust-Tallinnasse ja keda sa sinna ka viisid) ütleb:

    olen täiesti 100% nõus! Ja Reverend B. ning Crux meeldisid ka mulle väga, kuigi väga paljudele siiski ei meeldinud. Nende esitus oli nii viimasepeal, et ajas külmavärinad peale 🙂

Kommenteerimine on suletud