Praha dokkar

YLE1 näitas just meenutusi 1968. aasta Prahast. Autentsed kaadrid koos soomlasest reporteri tollaste kommentaaridega. Tšehhide lendlehed ja loosungid (“SSCP” oli juba seal kasutusel – pole juhus, et idanaabrid omaenda patte teiste kaela üritavad määrida. Sama tegid nad ka Nürnbergis Katõniga ja n+1 muul korral, sama jätkub tänagi). Vene tankid rahulike elanike vastas. Dubčeki raadiokõne. “Vabastajad”, kes kõrtsi sisse murdsid ja selle puupaljaks tegid. Seda kõike oleks vaja ETV-s näidata, soovitavalt venekeelsete subtiitritega.

Üsna jubedalt tuttavlik tundus kogu see värk.

Üks mõte “Praha dokkar” kohta

  1. Kahju, et ei näind- pole suurem tv gurmaan. Jah trikid on samad ja vanas heas kuues. Miks ei võiks ehitada oma riiki üles ja ´rahvale tööd ja leiba anda´ nagu kommunistide esiisad lubasid. Kas siis läheb elu paremaks kui maa suur on ja kõik hädad saavad lahendatud?! Masendav, kuidas venemaa juhid veavad oma rahvast veel hullemasse kaosesse.

Kommenteerimine on suletud