Praha dokkar

YLE1 näitas just meenutusi 1968. aasta Prahast. Autentsed kaadrid koos soomlasest reporteri tollaste kommentaaridega. Tšehhide lendlehed ja loosungid (“SSCP” oli juba seal kasutusel – pole juhus, et idanaabrid omaenda patte teiste kaela üritavad määrida. Sama tegid nad ka Nürnbergis Katõniga ja n+1 muul korral, sama jätkub tänagi). Vene tankid rahulike elanike vastas. Dubčeki raadiokõne. “Vabastajad”, kes kõrtsi sisse murdsid ja selle puupaljaks tegid. Seda kõike oleks vaja ETV-s näidata, soovitavalt venekeelsete subtiitritega.

Üsna jubedalt tuttavlik tundus kogu see värk.

1 kommentaar postitusele “Praha dokkar”

  1. Janek ütleb:

    Kahju, et ei näind- pole suurem tv gurmaan. Jah trikid on samad ja vanas heas kuues. Miks ei võiks ehitada oma riiki üles ja ´rahvale tööd ja leiba anda´ nagu kommunistide esiisad lubasid. Kas siis läheb elu paremaks kui maa suur on ja kõik hädad saavad lahendatud?! Masendav, kuidas venemaa juhid veavad oma rahvast veel hullemasse kaosesse.