Peataminister

Jahaa, muidugi…

Siia oleks kohane panna tsitaat ühest ägedast laulust (mis kahjuks jäi ühe sama ägeda mehe muusikaliseks hüvastijätukirjaks):

Pole alles enam ammu vana fanatismi,
aga ikka ma ei talu külma karjerismi.
Korruptandi koogutusi, ametniku argust,
esindaja edevust ja räiget riigivargust.
/…/
Tea, et patrioot ei ole idioot,
kuigi elu vahel näib justkui anekdoot.

 

4 mõtet “Peataminister” kohta

  1. Sellest pasast ta küll välja ei tule. Oli ju teada gruusiast, rohelistest mehikestest. Nüüd teame ka oma valitsuse juhi sugulaste firmadest.

    1. Ma kahjuks ei ole päris kindel, et ei tule. Eestis on korruptsioon ikka väga sügavale imbunud.

      Ainus variant rahu majja saada on aga ennetähtaegsed parlamendivalimised. E200 peab sealt suure kaarega lendama, ülejäänud peavad uuesti proportsioonid paika saama. Ja see õnnetu seaduste kobarkäkk tuleb põhimõtteliselt tagasi võtta.

      Praegune valitsus läheb ikka ajalukku küll.

      1. https://epl.delfi.ee/artikkel/120226670/peaministri-abikaasa-osalusega-firma-on-soja-ajal-teeninud-venemaa-veostelt-ligi-poolteist-miljonit-eurot
        Lasin teha ChatGPT-l lühikokkuvõtte sellest teemast:
        Tänaseks on ilmnenud, et Eesti peaminister Kaja Kallas on investeerinud oma abikaasa Arvo Halliku ärisse laenude abil. Hallik omab omakorda osalust logistikaäris nimega Stark Logistics, mis korraldab kaubavedusid Venemaale. Stark Logistics teenindab peamiselt metallpakendite tootjat nimega Metaprint, kes on saatnud miljonite eurode väärtuses toormaterjali Venemaale. Hallik on öelnud, et nad on aidanud Metaprintil oma äritegevust Venemaal lõpetada. Stark Logistics teenis 2022. aastal Metaprinti Venemaa vedudelt 1,1 miljonit eurot ja 2023. aasta esimesel poolel ligi 475 000 eurot. Metaprinti Venemaa partnerfirma Aeroprom plaanis veebruaris tootmist laiendada, kuid nüüdseks on Stark Logistics teatanud, et lõpetab Venemaa veod 2023. aasta septembris. Aeropromi omanik on Eesti ettevõte Pottala, mille omanik Emeri Lepp on Metaprinti finantsjuht. Venemaa tehase ZMU äriühingul, kellel on ühised ärihuvid Aeropromiga, on 11 osanikku, sealhulgas Aeropromi tegevjuht Oleg Elagin.

      2. Praegu on vabadus ainult ajakirjanike käes. Samas kapo on reformikate suitsukate. Sest seadusi ei ole ju rikutud.
        Lasku aga edasi. Rahvas vaadaku ise kelle poolt edaspidi hääletavad. Vabadus, mitte enam hääletada on ka üks vabaduse vorme. Siis tuleb ainult toetada neid, kes paljastavad. Vaba ajakirjandust toetada või neid, kes veel julgevad midagi ette võtta. Poliitikud, kes toompeale jõuavad, millegi pärast nõrgenevad.
        Kas kapo siis ei tea, et kes venemaal tegutsevad on ju välisagendid. Selle metaprink nime all tegutsevad küll välisluure agendid.
        Pole ime, et varsti hakkavad ajakirjanikke mürgitama. Poolas juba mürgitatakse.

Kommenteerimine on suletud