Hingedepäeva missa Harkujärvel

Ehkki hingedepäev on alles kolmapäeval, tehti täna vastav missa Harkujärvel ette ära, kuna ETV salvestas kolmapäeva tarvis jumalateenistust.
Isa Heigo oli ilmselt orgunni üsna tõsiselt võtnud – kohale oli veetud nii palju rohelust, et kirikusaal tundus nagu botaanikaaed (Kakk mängis sünti põõsa taga – päris hea rahulik oli 🙂 ), lisaks oli altari ees küünaldest rist. Kõik asjaosalised aeti hea hulk aega varem juba kohale ja kokkuvõttes võib öelda, et sest oli abi ka – sai kõik rahulikult läbi mängida ning salvestus sujus igati kenasti ja tõrgeteta.
Missa oli natuke lühem kui tavaliselt – veidi alla tunni, harilikult tuleb poolteist täis. Jälle kord oli külas vanamuusikaansambel “Camerata Vocale”, keda Harkujärvel ka mitmeid kordi enne nähtud ja kelle esinemine oli tavapärasel heal tasemel, lisaks andsid nad üksjagu pauerit juurde ka üldlauludele. Telemeestele paistis ka asi meeldivat ja pärast käidi lausa aitäh ütlemas. Pärnakate preestril isa Thomasel oli sünnipäev ja nii jätkus üritus keldrisaalis tee-kohvi ja kringliga ning juttu jätkus päris kauaks. Kokkuvõttes igati ilus pühapäev.

Harkujärve kiriku altarikujundus hingedepäeva missal

Üks mõte “Hingedepäeva missa Harkujärvel” kohta

  1. Oli tõeste kena püha-päev!
    Veidi see kaamera asjandus segas meditatiivse oleku saavutamist,kuid mis teha- kogu eesti peab nägema,mis too Karismaatiline ja Episkopaalne Kirik endast siis kujutab.Ja pole nood liturgikud ühti ühed soiku vajunud ajaloomuuseumi eksponaadid ja ka neil on Püha Vaim ning evangeeliumiga tõsi taga.

Kommenteerimine on suletud