Turu-uurijad

… saatsid meili peale järjekordse avaliku arvamuse küsitluse. Täitsin ära, aga ausalt öeldes on pärast seda üsna raske sedalaadi küsitluste tulemusi tõsiselt võtta.

Ei olnud spetsialisti töö – arvata on, et sedasorti küsitluse suudaks kokku panna iga vähegi asjalikum keskkoolinoor. Ühte patta olid pandud toimetulek, meediakanalid, seksuaalvähemused, Ukraina sõda ja diskrimineerimine, seda kõike väga lihtsustatud vormis (kogu asi oli mõeldud täitmiseks 10-15 minutiga, mul läks ehk viis) ja nii, et vastustest võib lugeda välja täiesti mida iganes. Ida pool nimetatakse sellist asja haltuuraks.

6 mõtet “Turu-uurijad” kohta

  1. Ma ei vastaks ühelegi e-posti küsitlustele. Võib-olla on scam.

    Samas kui teemaks on toimetulek, siis pangas küll paremat intressi veel ei saa (ehk varsti).
    guardas on ära toodud üks intressinäide ethereumiga:
    https://guarda.com/staking/#calculate

    10ETH näide (välja saab muuta)
    Sa saad võtta välja juba peale 1 kuud näiteks: 46.92 dollarit
    Ja ei pea aasta aega ootama.
    et kui sul on 1 miljon, siis kuu aega hoida oleks:
    3,753.65 dollarit

    Ainus risk on see, et kui ethereumi väärtus langeb liiga alla..

  2. Mis siin siis toimub ka? Kunagi Kakk kirjutas,et tal on küberturva huvi. CompTIA -l on võimalus teha Security + sertifikaat. Kui seda juba ei ole. Eestis need sertifikaadid pole vist levinud eriti, kuigi itkoolitus teeb A + sertifikaadi koolitust kevadeti. Nojah CompTIA on ameerika arvutifirmade assotsatsioon. Seega on eksamid mitte ühe tootja kesksed. See peaks Kakule meeldima. Seal on ka Linux + sertifikaate võimalik teha. Security + matejalid on youtubis kasutajal nimega Professor Messer üleval. Saab vaadata kui huvi on. Sama youtuber oma videos ütles, et Security + on Ameerikas oluline, governmendis töötavatel iy inimestel on see nõutav ja erasektoril, kes teevad governmendiga koostood ka töötajatel vajalik.

  3. CompTIA Security+-iga kogemust ei ole, aga nende Linux+ on sisuliselt sama kui LPIC-1 ehk Linux Professional Institute’i 1. taseme sertifikaat. Seda ma olen kahel korral teinud, aga viimasel korral viskas ära – kaugelt liiga palju on seal rõhk läinud igasugu eksootiliste käsuvõtmete pähetuupimise peale ja liiga vähe tahetakse sisulist arusaamist.

    IT kutsesertifikaadid on kindlasti kasulikud, kui on vaja minna USA-ssse, Kanadasse või Austraaliasse IT alale tööle – seal ei tea eriti keegi, mis kohad TÜ või TTÜ on. Samas siin Eestis (ja ka laiemalt EL-s) vaadatakse rohkem kõrgkoolidiplomit/kraadi.

  4. Kui vähegi võimalik on, siis edukas inimene hoidku küll koolist võimalikult eemal. Kool hävitab võime areneda ja samuti loogilise mõtlemisvõime.

    Või siis on nii, et kui avastad. et kool oli mahavisatud aeg, oleks vaja NÜÜD õppima hakata oma arenguvõime ja loogilise tegutsemise oskuse kallal.

    Minu areng sai läbi kui ma stakkisin hedera ja troni võrgus. Las arenevad nüüd teised. Mina olen pensionil!!!

  5. Noh, ei jõua selles kiires maailmas enam järgi joosta. Mingid filtrid tulevad peale.

Kommenteerimine on suletud