Aitab juba!

No ei saa aru – veel praegusteski oludes julgeb keegi veel soiguda “erinevatest ajalugudest”… Võiks küsida siiajõudnud ukrainlastelt, kuidas nemad sellisesse lödipükslusse suhtuvad.

Jutt peaks olema selge ja lühike. KÕIK punasümbolid koos vene imperialismi sümbolitega paragrahvi alla, kaasa arvatud monumendid. Ei ole vaja teha demonstratiivset õhkulaskmist, tuleb lihtsalt vaikselt eemaldada. Isikud, kes selle peale ballistiliseks muutuvad, saavad menetluse kaela. Kui on naturaliseeritud kodanik, kodakondsus maha, kui elamisloaga, siis see; mõlemal juhul üheotsapilet üle Narva silla ja viieaastane EL-i sisenemise keeld peale. Nende inimeste “integreerimisele” ei ole mingit mõtet edasisi ressursse raisata. Positiivse kõrvalmõjuna saaks euroonu vingumist hallide passide teemal ka vähemaks.

Hakkaks õige ükskord enda riiki tõsisemalt võtma, siis jõuab see ka nendele tontidele kohale.

3 mõtet “Aitab juba!” kohta

  1. Ei ole võrreldav. Lihula oli üks väga vähestest n.ö. teise poole monumentidest, mille puhul jaguneb süü väga erinevate osapoolte vahel (k.a. meie püsivalt süüdimatu ajakirjandus). Ja seal tehti just nimelt see demonstratiivne mahavõtmine, mida ei oleks pidanud tegema.

    Praegusesse teemasse aga – see oleks just nimelt selline liigutus, millest n.ö. “tavaline venelane” aru saab. Ehk siis verine nina peale ohvri pikaajalist mõnitamist. Igasugused jutud tunnete riivamisest on peale Butšat ja Mariupolit täiesti kohatud. Ja “peremehekompleks” tuleb mõnest inimesest ikka väga resoluutselt välja juurida.

    Kui inimene käitub seaduskuulekalt, palun – elagu siin. Aga tingimuseks on kohalike oludega kohanemine, kohaliku keele oskamine ja kohalike kommete austamine – täpselt samuti nagu Lääne-Euroopat painava lõunamaiste põgenike voolu puhul. Paralleelühiskonnad ei too mitte kusagil midagi head kaasa (Saksamaa, Prantsusmaa, Rootsi on esimesed pähekargavad näited).

  2. Häirivaid monumente vṏiks maha võtta, kuid kõike ei peaks maha võtmagi. Osad asuvad võssa kasvanud metsas ja sobivadki sinna – venelased on võsa armastanud elu aeg.
    Üldse ma ei poolda hetkest ajendadud skandaale!
    Kasutan qtoxi arvutis ja atoxi mobiilis ja mul pole probleeme, et minu kontosi kustutatakse! Sama ka igasuguste monumentide kohta.

Kommenteerimine on suletud