Julge arvamus

Arvestades kogu sõnnikuloopimist viimase paari päeva jooksul tuleb tunnustada [L] Heiki Suurkase julgust asjast teisiti arvata kui popp ja noortepärane on. Väikesi detaile arvestamata on Kakk kirjutatuga päri. Kunstipärasuse või -päratusega on ses loos üsna vähe pistmist, jõujooned lähevad mujalt.

Ka [L] Pekka Ereltiga (kes on ka varem häid asju kirjutanud) tuleb nõustuda.

Ning isegi “punaprofessorite pesaks” sõimatud TLÜ seinte vahel leidub tervet mõistust toimuvat narrust narruseks nimetada. Kolleeg Tõnu Ploompuu ehk ei pahanda, kui tema mõnusat satiiri TLÜ listis natuke tsiteerin:

"Viimaste päevade sündmused on mu silmad avanud, ehk ka teil. Nimelt algab
meie Ülikooli nimi ristimärgiga, Püha Antoniuse ristiga. Vaatamata
sellele, et kristlasi on ainult 20% eestlaste hulgas, kasutame me
ristimärki. Veelgi hullem, see seostub sigadega, Antonius kui sigade
kaitsepühak. Seos sigadega mõjub lisaks kindlasti väga tõrjuvalt
islamimaadest saabuvatele oodatud välisüliõpilastele.
/… /
Mõnu Ploompuu

😀

Nii et andsin ka allkirja. [L] Siia.

2 mõtet “Julge arvamus” kohta

  1. Jutt igati tore, aga võiks asju nimetada nii nagu nad on. Ristide vastu on ikkagi ainult kristluse vastased, mitte kõik ateistid. Kristlased võivad küll arvata, et kõik ateistid on nende vastu, aga tegelikult see nii ei ole.

  2. Ma ei arvagi seda. Ateiste on igasuguseid (nagu ka budiste, kristlasi ja moslemeid) ning nende seas on nii väga normaalseid inimesi kui ka turakaid.

    Paraku tundub, et praegu esinevad rohkem need viimased. Nagu näiteks üks suurest feministist tädi, kes tolle eespoolmainitud naljaka kirja peale listi kirjutatud lühikeses vastuses käskis autoril vähem absinti juua ja minna siis risti alla pärgi viima – imeline, kuidas saab üheainsa lausega näidata nii enda vaidluskultuuri nõrkust (ilmse ad hominem-rünnakuga) kui ka täielikku võhiklikkust sümbolite tundmises (Vabadusristi – ja tegelikult ka kalmisturistide – nimetamine surma sümboliks näitab inimese harimatust; ka ei jaganud tädi Antoniuse risti asja ja virises, et miks teine ristil ja T-tähel vahet ei tee – Antoniuse rist ongi suure T kujuga).

    Viisakalt esitatud seisukohtade vastu pole mul midagi. Las koguvad allkirju nii samba pooldajad kui vastased, see ongi demokraatia. Aga ausalt öelda poleks ise ehk alla kirjutama hakanudki, kui ühe osapoole ebameeldiv kisa (koos meedia ilmse kaldega samasse suunda) poleks hakanud närvidele käima.

Kommenteerimine on suletud