Abiks asjake

Huvitav, et see pole varem silma jäänud (kiired ajad vist) – Kaku totufon (Soniga Eerikupoeg K750i) võimaldab täita edukalt ka kaugjuhtimispuldi rolli. Kuna suur osa siinkirjutaja töökohustustest sisaldab rahva ees mökitamist (nimetatakse loenguteks ja ettekanneteks), siis kulub teinekord täitsa ära.

Lihtne retsept on järgmine (eeldab, et läpakal on Bluetooth olemas):

0. pane läpakal Bluetooth käima – Linuxil käimaajamise õpetusi leiab hulgem näiteks [L] Ubuntu foorumist. Lülita moblal Bluetooth sisse.

1. anna terminalilt käsk sudo hcidd –connect mobla_MAC_aadress (tolle jaoks võib kuhugi ka ikooni vms käivitusvariandi teha). Kui MACi ei mäleta, leiab selle käsuga hcitool scan.

2. Mobla küsib, kas lubada kaugjuhtimist – jah.

3. Vali moblalt profiil – pakutakse Desktop, MediaPlayer või Presenter. Kõigil kolmel hakkab mobla juhtkang töötama hiire funktsioonides, lisaks on kahel viimasel paar spetsiifilist operatsiooni. Proovimisel töötasid esimene ja viimane veatult, MediaPlayeri all proovitud MPlayeril kõiki asju pruukida ei õnnestunud (aga proovisin ka suht jooksupealt, seda nagunii läpakal kaugjuhtimisega kuigivõrd ei kasuta).

4. Hakka kaugjuhtimisega sebima. Tähtsat nägu võib ka teha. 🙂

Täitsa kasulik asi seega.

2 mõtet “Abiks asjake” kohta

  1. Kusjuures erikssonid on seda kogu aeg võimaldanud. Juba mu ürgvana T68i sai sarnase puldina kasutada Windowsi all. Ainult et selleks tuli mingi lisajubin installida muidugi, päris nii lambist ei saanud. Aga vahva oli sellegipoolest winampi hallata voodist 🙂

  2. Vat siis – vabanduseks võib tuua, et Kakk on varem vaid Nokiaid kasutanud ja seal ei õnnestunud sarnast funktsiooni tuvastada. Iseasi muidugi, mis ajast need Ericssoni rakendused pingviini on toetanud – lugenud olen sellest varem ka (juba mitmeid aastaid), aga ju pole väga suurt vajadust varem olnud.

Kommenteerimine on suletud