ITK LUG

Panen siia ka välja, ehk keegi loeb.

Kakk nimelt võttis kätte ja otsustas IT Kolledžis Linuxi-kasutajaid organiseerima hakata. Idee oli ammu soolas ning kuna [L] Billi jüngrid on kogu ITK maja oma plakateid täis kleepinud, siis tuleks pingviinieelistajatel kah midagi vastukaaluks välja käia. Ehk siis Linux User Group, maakeelne vaste võiks olla Linuxi-kasutajate Ühendus vms.

Seega esialgne kokkutulemine on kavas laupäeval, 20. oktoobril kell 14 ITK neosaalis. Kui rahvast piisavalt tuleb, arutame juba konkreetselt ning ehk teeme ka ühenduse valmis. ITK juhtkonnalt on nõusolek olemas, veebiruumi ja vajalikud teenused (wiki, ajaveeb, postilist jne) peaks ka saama.

Esialgu oleks idee käia koos kord kuus, kuulata mõned ettekanded erinevatel vaba tarkvara teemadel (ideed ja soovid on teretulnud!), demoda eri distrosid, näidata teistele võrgust leitud huvitavat tarkvara ja anda võimalus sotsialiseerumiseks ja nõuküsimiseks. Edaspidi võiksid tulla juba ka avalikud üritused ja külalisesinejad.

Seega: ITK pingviinisõbrad võiksid 20. oktoobril end neosaali vedada.

28 mõtet “ITK LUG” kohta

  1. Täitsa tore algatus ;)… Kuigi ise kuulun ka Billi jüngrite hulka, olen ise juba mõnda aega mõelnud, et miks pole keegi kätte võtnud, ja linuxikasutajatele midagi sarnast korraldanud… Igaljuhul soovin edu ja loodan, et algatus ka edukalt käima läheb 😉

  2. Tehke ikka kohe Eesti LUG, praegu karjade kaupa omaette nokitsejaid, igaüks teeb midagi ja mitte halvasi, aga kaootilise liikumise kogutulemus on teadagi soojus, mis kuhugi hajub.
    Eestis oleks vaja üht vabavara eestvedajat ja tagant lükkajat. Äkiste lugupeetud Tark Lind on piisavalt loll ja võtab selle asja ette? 🙂

  3. Matule ja teistele ka – Pingviini poisse tean küll, mõni on neist mu õpilane ka. 🙂 Ega ma nende tegemisi dubleerima ei taha hakata. Seepärast mõtlesingi, et esialgu üritaks konkreetselt ühes koolis asja käima lükata. Aga see muide ei tähenda, et 20-ndal ITK neosaali kedagi väljastpoolt uksest sisse ei lasta…

    Eestis ongi see mure, et on olemas nii linux.ee kui pingviin.org, kuid kumbki pole väga suurt hoogu sisse saanud. Üks variant oleks ITK LUG esialgu väiksemalt käima tõmmata, punt püsivaid huvilisi kokku saada ning nendega hiljem siis juba mõnda suuremasse foorumisse toeks lennata. “Igal eestlasel oma partei” pole mõistlik lähenemine.

    Ando – Eesti tasandil asja vedamiseks võib aega väheks jääda. Kolmes ülikoolis õpetamine ja teadusetegemine tahab oma. Ka ITK LUGis üritaksin pigem Merlinit kui Arthurit mängida. 🙂 Aga Arthur (ja miks mitte ka Guinevere) tuleb esmalt üles otsida.

  4. Ega Sa ometigi mu Suure Irvega soovitust eesti vabavara eestvedajaks hakata tõsiselt võtnud? Kui võtsid, siis maani kummardused ja kõikvõimalik toetus minu poolt.

    Neid muinasjututegelasi kahjuks ei tea, ehk panin seoses sellega kogu teemast mööda? On nad sealt pisikese peategelase filmist? Ma jään pidevalt magama, kui neid näidatakse.

    Aga see:
    —-tsitaadi algus
    Esialgu oleks idee käia koos kord kuus, kuulata mõned ettekanded erinevatel vaba tarkvara teemadel (ideed ja soovid on teretulnud!), demoda eri distrosid, näidata teistele võrgust leitud huvitavat tarkvara ja anda võimalus sotsialiseerumiseks ja nõuküsimiseks. Edaspidi võiksid tulla juba ka avalikud üritused ja külalisesinejad.
    —–tsitaadi lõpp
    on minu arusaamist mööda ITK taseme solvamine. Ma tean kah sealt mõnda…

  5. Pakuks välja ka esimese kokkusaamise teema:

    Milline peaks olema Eesti Arvutitarkvara.

    NB! Linux ei ole ainuke vaba tarkvara!

  6. Muinasjututegelased? Kuningas Arthurit ei tea…?

    Aga ITK vaba tarkvara (ja ka muu) taseme kohta võib öelda, et on äärmiselt erinev, viimasel paaril aastal on isegi enam ebaühtlaseks läinud. Olen seal õpetanud 2000. aastast ja ehk juba oskan natuke pilti hinnata. Muidugi kui sinna jookseb 20.10 kokku hulk 1337 tüüpe, siis saab alati ju lähenemisnurka muuta. Parem võtta sihik natuke allapoole kui et kaarega üle pea lasta.

    Ja mis siin ikka nii solvamist on? LUG on sisuliselt kasutajakogukond. Eri distrosid tahaks ka mina näha – näiteks tuli mõne päeva eest välja Mandriva 2008. No ei ole aega ise proovima hakata keset kolmes koolis töötamist – aga ülihea meelega vaataks kellegi asjatundliku kasutaja tehtud demo. Võrgust leitud huvitav tarkvara võiks olla näiteks dyne:bolic või mõni muu spetsiaalselt helistuudio tarvis tehtud erilinux. Või näiteks phpESP, mida praegu eesti keelde tõlgin – päris abiks vahend onlain-küsitluste tegemiseks. Nii et see ei pea absoluutselt mingi liivakastimäng olema, kui seda silmas pidasid.

  7. LUG on siis Linux User G… Group???
    Lähene asjale sellest otsast, et User saaks oma asjad tehtud.
    Muide, vihjasid sellele, et tahaksid näha demo, videodemo?
    minu enda põhitegavus viljandis huh

  8. Ando: aga sellest kasutaja otsast ongi plaan läheneda. Muidugi Linuxi ja vaba tarkvara kontekstis (nagu ise ütlesid, Linux pole ainus vaba tarkvara).

    Videodemo idee on päris vinge. Selle teeme millalgi edaspidi kindlasti ära. Esimesel korral katsuks inimesed kokku saada ja tegevust arutada, järgmisel korral (novembris) teeks juba tõsisema show. Sinna võiks täitsa kavandada.

    Praeguse vastukaja järgi tundub, et huvilisi isegi on.

  9. Paneks paika Eesti Tarkvara minimum parameetrid?
    Plaat masinasse->masin käima->e-mail iseendale. Kui see ei toimi, siis saatke hädaline minu juurde, ma tahaks ka vorstikest koju viia 😉

  10. Oot… nüüd läks juhe kokku. Piip-piip-piip… Bäng.

    Mida Sa selle Eesti Tarkvara all mõtled? Midagi üldrahvaliku distro sarnast?

  11. just. Aga mitte distro. Paneme paika asjad, mida meil vaja on. Ma kardan, et xp teeb kõigile pika puuga ?

  12. Sel juhul kommenteerid vist vales kohas… Siin oli jutt ju Linuxi kasutajarühma moodustamisest. Keda see teema huvitab, tulgu kohale. Keda mitte, ärgu tulgu. Kes XP-d eelistab, võib ju iga kell MUGi minna, neil pidavat ka huvitavaid üritusi tehtama.

    Mina leian, et Ubuntu teeb nii XP-le kui Vistale pika puuga ära ja seepärast kasutan seda. Teistel võib teistsugune arvamus olla, esialgu on meil demokraatia.

  13. njah, kui tohib, siis tulen ja tõestan, et ubunt on ikkka sitaks konkreetne asi…

  14. Ma ei saa enam hästi aru… Mida Sa tõestada püüad? Ja mis seos on sel ITK LUGi asutamisega?

  15. Seos ju selles, et LUG on täiesti mõttetu asi. Pane üks suvaline inimeseloom tööle ja ürita tõestada, et ta täna ja homme hommikul teie firmale vajalik on 😉

  16. Jätan Sulle Sinu arvamuse. Iseasi, kas sellega nii matslikult vehkimine kõige viisakam käitumismall on (loe oma postitused läbi, saad isegi aru). Seepärast minu poolt side lõpp.

  17. Mainin veel toetuseks, et tegelikult MUG sellisel kujul, nagu ta täna on, on välja kasvanud ka ITK õpilaste algatusest…
    ando, kui sulle mõte ei meeldi, ürita leida mõni põhjendus, igasugused usergroupid on väga levinud ja populaarsed, meie vabariik on nii väike, et iga kooli kohta vist oma UGi pole mõtet teha, kuid suuremates riikides on kasutajagrupid iga ülikooli kohta… Ja eesmärgiks on tõesti omavahel ja ka laiemale publikule teadmisi jagada.
    Nüüd oleks vaja ainult mõnel aktivistil veel AUG (Apple User Group) koosolekute näol käima ajada 😀

  18. Teretulnud nähtus! Kahjuks pole ise sel ajal Tallinnas ja uudistada ei saa. Küll aga mainiks ära offline.ee tegelased ja kunagised securefestid ja installfestid mis seal (ITK-s) käisid ja mida vedas eest BorisM.

    Lisaks tean seda, et grupp inimesi tegeleb sellise looma nagu ‘estobuntu’ tegemisega – midagi mis peaks olema justnimelt ‘ubuntu eestlastele’ metadistro.

    Eestlaste iseloomu arvestades aga on vist sellist aktiivset klubindust raske käima vedada.

  19. jajah, läksin natuke liiga hoogu. korra aastas ehk andestatav? Üritasin oma läpakas idkaarti käima saada, no ei lähe. Pean vist ikka ametit vahetama…

  20. Jeesuse temaatika võiks ka Linuxiga siduda. Lihtsalt minu arvamus.

  21. Paistab, et siin läks asi vahepeal täiesti käest ära. Naljakas kui kõvasti inimesed suudavad kiinduda sellesse mis neile meeldib. Aga tegelt ma tahtsin kysida et kas mingi meililist on ka kus selle LUGi info läbi käib?

  22. LUGi list ja muu värk on hetkel tegemisel. Praegu otsime ITK majast sobivat purki, kuhu üks väike server püsti panna. Aga täitsa lubatud on ka 17. novembril kell kaks ise ITK neosaali kohale laekuda ja pilk peale visata.

  23. hei,
    Kasutaja, Ando, proovi ID-kaardi tööle saamiseks estobuntut

Kommenteerimine on suletud