Kaks veebilehitsejat

Viimati sai läpakas XP käima tõmmatud kevadel Joensuus, kui üritasin kuidagimoodi sealse võõrastemaja WiFit tööle saada. Homme on plaanis IMKE [L] Open Source Management kursusega [L] Subversioni näppida ja selleks proovisin ära ka TortoiseSVNi nimelise Windowsi kliendi, seega käivitasin üle pika aja ka MS-i loomingu.

Muidugi hulk asju (antiviirus jne) olid aegunud, 3-4 restarti tuli kohe alguses teha. Aga kõige kõnekam oli veebilehitsejate uuendamine. Esmalt Firefox – uuendamise lihtsus jääb küll alla Ubuntu apt-get upgrade’ile, kuid paki allalaadimine ja käivitamine oli üsna no-brainer. Asjassepuutumatuid programme ei käivitatud ja lolle küsimusi ei küsitud.

Siis pakkus Windowsi üldine uuendamine ka Internet Explorer 7.0 paigaldamist. Kuna varem polnud seda nägema juhtunud, siis OK, proovime. Esmalt kontrolliti eraldi proge abil (WGA) minu Windowsi “ehtsust” (loe: mittepira-päritolu), siis küsiti mitu asja stiilis “Jätkamiseks pead lubama enda püksid rebadele tõmmata, porgandi tagumikku pista ning end köie otsas ümber Raekoja platsi talutada. Kas nõustud (J/e)?”, kontrolliti veel kord legaalsust… Viimaks venitati uus IE kohale, paigaldamine kestis kõvasti kauem kui Firefoxil.

Tõsi, esmamulje IE7-st oli senistest sama seeria toodetest vist kõige positiivsem. Kokkuvõttes aga oli jube hea meel, kui TortoiseSVN üle vaadatud sai ja masinale võis uuesti restardi teha ning Ubuntu üles buutida. Home, sweet home.