Küsimus poliitikahuvilistele

Kas keegi teeks rumalale linnule selgeks, mille poolest (põhimõtete ja maailmavaate osas) erinevad Jüri Ratase Kesk- ja Kaja Kallase Reformierakond?

Vanasti oli arusaadav: esimene oli ühe kindla inimese rahamasin ja kohakaasluse alusel ka kergelt vasakpoolne ning peamiselt mitte-eesti orientatsiooniga partei, teine aga sotsiaaldarvinistlik (äärmusparempoolne selle sõna tegelikus, mittepropagandistlikus tähenduses) “vaesed söögu savi”-stiilis äriinimeste erakond. Kumbki variant oli absoluutselt vastuvõetamatu, aga vähemalt erinevus oli selgelt näha.

Praegu on siitpoolt vaadates tegu täiesti ühe ahtri kahe kannikaga: mõlemad on anything goes -karjääriparteid, maailmavaateks (kui seda üldse on) on – pardon – pohhuistlik liberalism koos rehepapliku eurooptimismiga. Või eksin?

7 mõtet “Küsimus poliitikahuvilistele” kohta

  1. No kesikla oli ülalkirjeldatu moodi veel vist ca 4-5 aasta eest? Oravate muutumine massiparteiks hakkas vist ca 10 aasta eest, EL-eelne Reform oli ikka hoopis midagi muud kui praegune.

    Aga see praegune seis sai laias laastus alguse siis, kui üks suur ja sarvega tegelane tagasi tõmbus.

Kommenteerimine on suletud