IEBlog

Internet Exploreri arendajate [L] blog on päris huvitav lugemine. Eriti see osa, kus vaieldakse Firefoxi uue ohtliku turvaaugu ümber ja siis üritatakse väita, et “nää, neil on kaaa…”. Ehk oskab keegi tuua näite mõnest korrast, kui IE-s avastati järjekordne jurakas ava ja parandus ilmus sama kiiresti kui Firefoxil praegu (parandatud 1.0.4 on juba eilsest väljas)?

Üks mõte “IEBlog” kohta

  1. Vastavat näidet peast ei oska tuua aga teisest küljest jällegi on MS masinavärk palju suurem ja inertsem. Kommertstarkvaraga käib harva nii, et mingi häkker viskab öösel patchi valmis ja see saab kohe ka heakskiidu ning antakse järgmisel päeval avalikkusele kätte. Sellise venitamise taga ole ikka pigem see mõte, et parem kaua asja üle muneda kui kiirelt rabistada. Sest mis seal salata, aja jooksul on olnud selliseid Mozilla ja Firefoxi (Phoenixi ja Firebirdi ajal peamiselt) versioone, mis olid surnud juba sündides ja millele järgmisel päeval kohe “paranduse parandus” uue versiooni näol juurde saadeti. Näiteks Mozilla 1.2 oli mu mäletamist mööda selline, mis tungivalt soovitati ära kustutada ja 1.2.1 selle asemel hoopis kasutada.

    Pealegi on patchide tekitamine tiba keerulisem, kui terve kompoti täismahus ümberkompileerimine ja kasutajalt selle installeerimise nõudmine. Mitte, et ma nüüd päris kindlalt teaksin, kuidas see binaarpaikamine käib täpselt, võib-olla ma eksin.

Kommenteerimine on suletud