Intellektuaalne kapital?

Treenerikoolitusel pidas (väga huvitava) loengu üks juba üsna auväärses eas ja vaieldamatult asjatundlik inimene. Kui aga Kakk käis slaidide kohta küsimas (kuna teema jätkus eelmisest korrast, kui haiguse tõttu tuli kodus olla), siis öeldi “Ma ei anna kunagi slaide välja, see on minu intellektuaalne kapital!”.

Natuke arusaamatu. Tegu on selgelt tugeva lektoriga, kelle slaidid ei suuda kunagi teda ennast asendada (mõne väga lahja lektori puhul on see oht olemas). Slaidid olid pealegi üsna lakoonilises stiilis ega oleks olnud eraldi õppematerjalina päris efektiivsed, väga suur osa olulisest sisust tuli tegelikult jutuna peale.

Õnneks sai koolituselt kaasa ka põhiõpiku, kus on sama materjal kokkusurutumal kujul olemas – seega õppimise koha pealt suurt häda ei ole. Pigem on kahju, et asjatundlik koolitaja jätab kasutamata niivõrd olulise promokanali – klassikaline “ise ei söö ja teistele ei anna”-stsenaarium (võib 99,9% kindel olla, et neid materjale reaalselt ei turustata ja tegelikult puudub üldse legaalne võimalus nende omandamiseks – autoril pole selleks aega ega tahtmist, kirjastajat palgata ei ole mõtet).

Sel teemal leiab muide erinevaid pikemaid jorinaid SlideShare’ist – näiteks [L] see siin.