Kummaline

Eilses näosaate finaalis tegi Jüri Vlassov John Lennonit järele. Päris hästi tegi – Lennon võinuks vanast peast täitsa sihuke välja näha, kui talle oleks päevi antud. Ainult et aktsent oli natuke häiriv.

Kummaline on aga esitatud laul – “Imagine” on tohutu ebakõla teksti ja viisi vahel. Viis on julgesti popmuusika ajaloo geniaalsemaid meloodiaid, ka seade on suurepärane. Tekst on hunnik ülespuhutud eluvõõrust, võrreldav “Kommunistliku partei manifestiga”. Täiesti hämmastav, kuidas muidu niivõrd terav, skeptiline ja kõiges kahtlev Lennon suutis korraga sellist mulli kirjutada…   Mine võta kinni.

9 mõtet “Kummaline” kohta

  1. Aga äkki oli sarkasm? Kuid siiski ei, John ja Yoko korraldasid ju oma karvakasvatusaktsiooni (Hair Peace) ja tegid igasugu muud pulli ka. Ja ilusad, naivistlikud unistused müüvad ju ikka hästi.

  2. Või on siiski õigus neil, kes seda teksti “suhkruvaabaga kaetud peessesaatmiseks” peavad…? Naivistliku unistusena on see mõnevõrra ühesuunaline. Samas ei kujuta küll absoluutselt ette, kuidas seal laulus soovitud asjad “and the world will be as one”-ni välja viivad. Inimloomus on liiga teistsugune.

  3. Huvitav, mina küll Lennonit ei ole kunagi üleüldiselt skeptiliseks pidanud, ta oli skeptik ikka pigem kehtiva võimu suhtes (ja seda ka ikkagi peamiselt pärast Yoko Onoga kohtumist, kes tema poliitiliste vaadete kujunemisel väga oluline mõjutaja oli). Aga seda teksti võib võtta ka nii, et “kuni kõik inimesed ei suuda seesuguseid mõtteid jagada, seni maailm ei saa kunagi olema ühtne”. Ja veel võib võtta nii, et “kui sa ei suuda, siis tea, et neid, kes suudavad on palju ja nad on sulle ohuks”. Seega, ei ole sugugi nii sõbralik, kui võiks tunduda.

  4. Vlassov tegi minu arust kõige paremini Trubetsky’t järgi.
    Lennonil jäi aktsent natike segama, aga muidu täitsa äge.

Kommenteerimine on suletud