“Klooster”

Sellenimelise briti reality-sarja esimene osa sai just läbi. Igatahes soovitaks soojalt selle teist ja kolmandat osa, mis homme ja ülehomme järgnevad. Pole iseendast eriline dokuseepide austaja, kuid see on kindlasti parim seninähtutest.

Lühidalt – viis suvalist jorssi, kes usuasjust jagavad keskeltläbi sama vähe kui enamik eestlasi, lähevad 40 päevaks benediktiini mungakloostrisse 22 munga seltsi elu mõtet otsima. Muidugi on sisse toodud ka dokuseebile tüüpilised lollivõitu intriigid, aga asja uba on tõsiselt tore. Juba esimeses osas oli uskumatult palju kõrvatahapanemist väärivat. Sarnaseid inimesi nagu too kloostriseltskond abtiga eesotsas oleks hirmsat moodi ka siiamaile tarvis, lokkava pohhuismi ja ahnusega võitlema…

Ja tolle Worthi kloostri tahaks kunagi lausa ise ära näha – fantastiliselt ilus koht tundub olevat.

3 mõtet ““Klooster”” kohta

  1. Nõus, hea vaatamine. Aga natuke häirib, et päevade kulgu ei mainita. Huvitav oleks olnud teada, mitmendal päeval mingi asi aset leiab. Ma usun, et see on tahtlik, ajatu kulu edasiandmiseks aga ühel hetkel tegi saate kulg mu jaoks hüppe teiselt päevalt kümnendale ja siis oli küll väike segadus.

  2. Mnjaa. Samas 2 nädalaga veel kuigi palju ei näe. Isegi 2 aastaga (mis olen ise erinevates kloostrites elanud), ei saa veel täit pilti. Aga vähemalt sellegi saab selgeks, et tänapäeva klooster ei ole lihtsalt pime niiske koht, kus mungad ja nunnad ennast peksavad, ohjeldamatult prassivad ja omavahel aastate kaupa sõnagi ei räägi. Aga nõnda paraku inimesed sageli arvavad, eriti need, kes kloostritest muud ei tea, kui on 5 korda “Viimset reliikviat” vaadanud.

  3. Eks ta ole. Sellest elust võiksid kunagi lausa mingi pikema loo kirjutada, oleks teistelgi huvitav lugeda.

Kommenteerimine on suletud