Häbi-häbi

Veidi peale keskööd, millega lõppes 1. aprill, nägi Postimehe veebileht välja nii:

Postimehe veeb 2. aprillil

Probleem esines kõigi vaadatud uudiste juures. Suur osa artiklite tekstidest oli maetud reklaamiläbu alla.

Postimeest on üldse viimasel ajal kummitanud tõbi keerulise nimega mania praeconia grandiosa. Nüüd on jõutud sinnamaani, et uudiste lugemine on vist teisejärguline tegevus. “Uudis pole oluline, papp on põhiline”?

Võimalik, et kesköö paiku materjali vahetatakse ja tegu on esialgse apsakaga, mis on hommikuks kadunud. Aga ikkagi on nii Postimees kui EPL häirivalt kasvava sodiprotsendiga.

APDEIT HOMMIKUL: ehkki mainitud haigus on endiselt tuvastatav, saab nüüd vähemalt jälle uudiseid lugeda. Vähemalt on hommikused tööletulijad kiire liigutamisega. 🙂

9 mõtet “Häbi-häbi” kohta

  1. Aga olgem ausad, Postimees on siiani ainus loetava veebiversiooniga päevaleht… Äripäeva avalehe avan ma ainult väga suure vajaduse puhul, EPLi ülesehitus mulle lihtsalt ei istu… Postimehe veebiversioon samas läbis hiljuti mingi väikese kujundusmuutuse (vähemalt ma avastasin selle hiljuti, ei tea, kui ammu see toimus)…

  2. Eks ta ole… Päevalehel on minu arust RSS-voog pikka aega juba panges – iga uus lisatud uudis muudab uuteks (s.t. lugemata staatusele) KÕIK uudised. Saatsin vastava märkuse ka, aga ei miskit. Juba selle pärast on seda loll lugeda (lisaks veel EPL mõningad rõhuasetused ja kalded, mis mulle absoluutselt ei istu). Postimees on mulle siiani primaarne Eesti leht olnud. Aga toda keerulise nimega haigust (mis tähendab tohutut reklaamihullust) põevad kahjuks kõik suuremad Eesti lehed. Ei tea, kas käesoleval juhul oli küsimus brauseris (pole ju iidamast-aadamast IE’d kasutanud) või mõne muu apsakaga.

  3. No maitea, mu arust on Postimees küll konkurentsitult kõige inetuma ja kasutajavaenulikuma veebiga ajaleht üldse. Postimehega võrreldes on EPL puhas nagu ingli aluspesu. RSS-iga ma ei loe, seda ei tea kommenteerida. Kallutatust kah ei tea, ma filtreerin enda jaoks välja faktid, lehepoolse analüüsi lasen kõrvust mööda.

    Mind hakkab juba huvitama, kui palju Postimehel õnnestub veel langeda. Juba eelmise veebiversiooni puhul ma arvasin, et enam hullemaks minna ei saa aga näe, Postimees on leidlik.

  4. Kellele meeldib ema, kellele tütar… olgu veel mainitud, et ei olnud tegu konkreetse lehitseja probleemiga (vähemalt IE6@XP, IE7@Vista, ja Firefoxid@XP ja MacOsX näitasid kõik sama pahna)…

  5. Selle vastu aitab edukalt Firefoxil AdBlock Plus -http://adblockplus.org/en/ Tuleb lihtsalt ise mõned wildcard-stringid definitsioonidesse lisada – ja leht on ilus ja puhas.

  6. Aga mis ikkagi sega AdblockPlus ja isetreitud css’i koost88s EPL, Postimees ja muud lemmik-lehed 2ra saneerida? L6ppeks, senikaua kuni renderdamine toimub KLINEDI juures, saab igayks endale teha JUST SELLISE postimehe nagu hing ihaldab ja m6istus v6tab.

  7. @Off
    Sellega on sama nagu ise kodus köögis pitsa tegemisega vs valmispitsa tellimisega. Muidugi võiks, ja üldse oleks lahe, kui kogu lugejaskond Greasemonkeyt une pealt valdaks, aga mõned ei oska ja teised ei taha. Nagu mina näiteks. Mõne aasta eest ma veel oleks treinud ja skriptinud ja puha aga nüüd kulub aeg muu peale ära ja kellegi teise käkerdiste parandamisele ei raatsigi nagu enam aega raisata. Võimalik, et vanuse viga. Parem loen nii harva kui võimalik 🙂

  8. Tänud, eks ma uurin toda AdBlocki, seni pole viitsinud otsida.

    Aga natuke olen Aabramiga ühte meelt ka. Sama asi ju spämmiga – Spamassassin on tore asi, aga veel parem oleks, kui inimesed ühel päeval normaalseks muutuks ega sittaks Internetti…

  9. Nagu vanemad seltsimehed soovitasid, panin AdBlocki nüüd ka peale. Töötab küll. Aga ikkagi, minu arust ei õigusta Mr Properi ja muude pesuvahendite olemasolu süüdimatut potist mööda soristamist (sorry naturalistliku metafoori pärast).

Kommenteerimine on suletud