Pordugaalias… 3

Nüüd on kaks päeva tööl ka käidud. Lühidalt võiks öelda, et muljed on seinast seina – hommikused loengud on olnud päris asjalikud ning ka asja vedavad leedu kutid on asised sellid, kuid kohapealne orgunn käib endiselt tollesama p-tähega termini alla. Juba alates tudengitele antud ülesandest – kahe nädalaga töötada välja soovitused, mille abil [L] Marques Soares’i-nimeline riidekaubamaja enda läbimüüki veebis võiks suurendada. Kakk ütleks küll, et enne veebikaevandamisest, klasteranalüüsist ja äriluurest rääkimist tuleks palju lihtsamast alustada ja veebileht korda teha… Ja ikkagi üha enam saab selgeks, et Eestil on mitmeski vallas põhjust päris uhke olla.

Samas on seltskond üldiselt vahva. Tänane pärastlõuna kulus külaskäiguks praegusesse Euroopa kultuuripealinna Guimarãesi (mäletatavasti oli Tallinn selleks eelmisel aastal). Ka siin polnud midagi häbeneda – portugallaste vanalinn on küll ilus, ent natuke väiksem ja ka natuke kehvemini hooldatud.

Kummaline oli see, et ekskursioonijuhtideks oli toodud kolm ülikoolis turismindust õppivat tibinat koos juhendajaga. Uhh… Preilid olid iseenesest toredad, ent lugesid teksti paberilt maha nagu Brežnev ning isegi inglise keele hääldamisega jäädi pidevalt hätta (“kultuur” hääldus nagu eesti keeles jne). OK, algajal giidil juhtub ikka, aga et üldse enda rahvaga suheldud ei saada, pole hea  näitaja.

Osa eestlaste seltskonnast
Osa eestlaste seltskonnast – Matten, Mai-Liis ja Rene.

Pool tunnikest sai ka vabalt linnas kolada – muuhulgas sai hetk istutud kohalikus kirikus ja kuulatud noortekoori ja orkestri proovi. Siis lendas kogu seltskond restorani õhtust sööma.

Restoran vanalinnas
Restoran Guimarãesi vanalinnas.

Söök oli hea ja seltskond ka – lõbusaks läks küll enamik, aga kõik suutsid piiri pidada. Ehkki jah, pärast bussis haaras keegi tudengitest mikri ja mölises terve tagasitee uskumatut absurdi, bussis toimuv aga meenutas olukorda “Arabella” raamatu mereröövlilaeval, kui Taaniel Tina trümmi pokri pandi, ent tema koha  oli seekord sisse vehkinud mitte Halleluuja, aga hoopis Beavis ja Butthead… Jabur, aga vaieldamatult lõbus. 🙂

Homseks saatsin enda tudengitele mõned märkused, mida võiks veebisaidi analüüsil kasutada. Ehk saavad tegijatele märku anda, et veebisaiti oleks vaja kõbida.