Mr. Hankey, the Christmas Poo

… ehk Elion tegi South Parki.

Eile hommikul kadus peale üheksat netiühendus ära. Põhjus – nimeserver alla kukkunud. Päeva jooksul sai 3x helistatud (kusjuures ootejärjekord on stabiilselt 20+ minutit – ehk oleks aeg mõni operaator juurde võtta?), reaktsioon ikka sama – “asjaga tegeldakse”. Viimase kõne ajal enne tööpäeva lõppu öeldi, et tehnik juba koju läinud… No mis seda telefonitüdrukut ikka sõimata, tema ju asjaga ei tegele. Aga Kakk oli TIGE küll.

Täna hommikul tegeldi asjaga ikka edasi. Viimaks siis kell 12.50 helistas üks sell ja teatas, et viga olla üles leitud – keegi oli alajaamas midagi valesse kohta ühendanud. Johhaidii, sihukese asjaga üle ööpäeva downtime’i, pealegi enne sessiaega (mõnigi tudeng kratsis ilmselt nõutult kukalt, kui materjale kätte ei saanud)…

Oh no, they killed Kenny…!

11 mõtet “Mr. Hankey, the Christmas Poo” kohta

  1. njah… nende tehnikutega on nagu on… mis ühendust mudu kasutad? ise istun ärilahenduse taga ka tbh, ootejärjekorda pole (klienditeeninduse number on teine)…sai seda dtv kodulahendust proovitud, kodulahendus oli pidevalt omadega metsa poole, läksin tagasi ärilahenduse peale ja alguses ei tahtnud asi korralikult tööle hakata, kuid peale seda pole kordagi downtime’i olnud 😀

  2. Ühendus on Elioni 1 Mbit SDSL, nii et äriklassi ühendus. Enamalt jaolt võib rahul olla, kuigi viimasel ajal on sagenenud olukorrad, kus ööseks lahti jäetud meilikast näitab hommikuks veateadet – s.t. öösel on mingi katkestus olnud. Noh, see ehk pole nii hull. Kakupesa algaegadel oli sel Starmani ühendus, mis läks lõpuks nii hulluks, et tuli välja vahetada. Elion on senimaani enam-vähem olnud – aga sihukest jõulujulka ei tahaks küll niipea enam näha.

  3. Täiesti jube. Mul endalgi juba Elioni number kiirvaliku all.
    Koguaeg räägivad, et tehnik vaatab ja helistab, aga ei midagi. Muudkui oota ja oota jne…

  4. Äi saa aru: kelle (misuke) nimeserver “alla kukkus”?
    Elioni oma? Neid ju 4 tk kokku!?
    Ja see, et “keegi alajaamas midagi valesse kohta ühendas” on küll äärmiselt “adekvaatne” jutt. Või mida krdit sellega mõeldi.

  5. DUHH-ile: kukkusid alla kõik, mis olid käesoleva paketi jaoks ette nähtud (Kakupesa kasutab esialgu Elioni DNS-e; gateway oli pingitav, nimeserverid mitte), ühenduse katkemist kinnitati kohe esimese kõne peale ka teiselt poolt. Elioni esindaja poolt täna hommikul telefonis edastatud väitel olid nad alajaamas trasseeringu valesti ühendanud.

    Loodetavasti said nüüd adekvaatsema info.

  6. Alajaamades tehakse krosseeringuid, s.t. ühendatakse xDSL, POTS ja ISDN porte omavahel & väljundkrossiga. Nende tegevuste mõju nimeserveritele on äärmiselt kaheldav.
    Ja nimeservereid võid kasutada neid, mis parasjagu töötavad:
    194.126.115.18 dns.estpak.ee
    194.126.101.34 dns2.estpak.ee
    194.126.97.30 dns3.estpak.ee
    195.250.187.46 dns4.estpak.ee

  7. Tänud infi eest – näe, jälle targem nüüd. Tõsi, nendest neljast kolm tolle jama ajal ei vastanud, nr 2 jäi proovimata.

  8. Siis pidi hoopis mingi ruutingute kala olema, sest mina kasutasin küll terve selle aja dns3-e või dns4-ja (need on mul käsitsi masinasse sisse toksitud).

Kommenteerimine on suletud