Jõuluõhtu

Kahjuks nagu ka varasematel aastatel, ei tulnud mõtlikust advendiajast (nagu see traditsiooni järgi peaks olema) midagi välja, töine tramburai kestis jõulupühadesse välja. Õnneks päris pühadeks rahunes asi natuke maha. Jõuluilma muidugi ei ole, aga õnneks saab vajadusel ka ilma selleta läbi.

Harkujärvel oli täna rahvast nagu murdu. Eestlane on imelik elukas – Päevalehe ja Postimehe kommentaare vaadates tundub kõik usuga seonduv olevat nagu punane palakas pullile. Algul kostab ebatsensuurseid hääli ja siis aetakse sarved püsti. Aga mingi X-geen ajab ühel õhtul aastas ikka veel suure hulga rahvast kirikutesse. Mine võta kinni… Aga missa ise läks igati kenasti (ainult et armulaua alates ei osanud suur hulk külalisi kuidagi seisukohta võtta, et misasi see nüüd lahti läheb). Eile väänas Kakk õhtu otsa sünti ja tekitas kahe loo jaoks fonod – üks selline Blackmore’s Nighti stiilis keskaegse kõlaga lugu ja teine klassikaline “Hõiska, maailm” (ameerikakeeli “Joy To The World”). See viimane tuli suht kaheksakümnendate sündipopi stiilis ja algul oli mure, kuidas see sinna tüdrukute esituses sobib. Aga ei, kõik laabus nagu peab ja see tümakas sobis preilide lauluga päris hästi.

Jõulud Harkujärvel 2006

Pärast koju jõudes sõime perega jõulupraadi ja vahtisime telekast Shreki. Homme ootab ees traditsiooniline külaskäik vanemate juurde koos veel traditsioonilisema suure söömisega. Hea, et neil veloergomeeter, poksikott ja saun on – on loota, et kilod ehk kõhu peale pidama ei jää. 🙂

Aga kõigile Jora lugejatele sooviks siinkohal ilusaid jõulupühi ja vahvat aastavahetust!

6 kommentaari postitusele “Jõuluõhtu”

 1. massanova ütleb:

  *Aga mingi X-geen ajab ühel õhtul aastas ikka veel suure hulga rahvast kirikutesse.*

  Massidel pole kunagi mõistust olnud.

 2. Kakk ütleb:

  Tjah, tera tõtt on ses ütluses küll. Aga käesolevas kontekstis võib seda vaadelda nii ühe kui teise poole argumendina. 🙂

 3. Chris ütleb:

  Selle X-geeni kohta räägivad tigudeuurijad, et jõulud on lihtsalt see ainus neutraalne aeg aastast, mil inimesed julgevad välja näidata seda sisimat igatsust millegi suurema ja kõikehõlmava järele… ning eks alati ole kergem ju alustada uskumist lapse sünnipäeval, kui mõeldes tema surmale…;)

 4. Kakk ütleb:

  Üldiselt olen Chrisiga päri.

 5. mks ütleb:

  Hääd jõulu Sullegi!

  Üldiselt ise kirikuskäija ei ole (kunagi sai käidud küll, aga ei istu mulle see eriti), pigem üritan elada mõttetera “usun jumalasse, mitte religiooni” järgi. Miskipärast on tunne, et 90% kirikuskäijaist ei ole mitte ühegi online-väljaande (siin on siis mõeldud ajalehti) kommentaariruumi endast mitte kunagi märki maha jätnud.

 6. Kakk ütleb:

  Jõulu Mihklile kah. 🙂

  Aga see 90% asi… Eestis see vist päris nii ei ole. Ilmselt sedasorti seltskond ei kuulu koloriitsemate läbustajate hulka (tean aga ka mõnda erandit) ja seetõttu ei paista kommentaariumides eriti silma. Eks arvuliselt on kindlasti tegu vähemusega (üldise tooni määravad EPL eestimees ja teised temasarnased) – arvata on, et tõeliselt usklik inimene ilmselt ei lähe delfi-stiilis võrgufoorumidesse räuskama (paljud loobuvad üldse oma arvamuse avaldamisest, kuna see maetakse kiiresti sõnnikukuhja alla). Mõnes kohas on siiski ka vahel üsna intelligentseid ja inimlikke arvamustevahetusi nähtud.

  Aga eks rahvatarkuski ütleb, et tühjad tünnid kõmisevad kõige kõvemini.