Pravda@BBC

Selle BBC uudise peale ei oska küll otsustada, kas nutta või naerda.

Saame teada, et Šveitsis olid valimised ja et suurim, rahvuslik-konservatiivne Rahvapartei “ei leidnud valijate toetust” (The party’s single campaign theme – restricting immigration – did not seem to find favour).  Vaataks lähemalt, milles see siis väljendub…

Hirmus lüüasaamine tähendab BBC roosakavõitu sulesepa arvates seda, et partei teenis senise 28,9% asemel esialgsetel hinnangutel veidi alla 27 protsendi (arvestades seda, et sealt lõi suht hiljuti – varsti peale eelmisi valimisi – lahku uus erakond, ei ole nende seis üldsegi mitte hull).  Ja artikli lõpus tunnistab nördinud seltsimees sedagi, et mainitud partei on ka nende valimiste järel endiselt suurima toetusega riigis.

Jube jama, kui maailma üht demokraatlikuimat riiki domineerivad teist perioodi järjest “paremäärmuslased”. Või on häda siiski nendes arvukates meedia-afroameeriklastes, kelle sihik on juba pikemat aega paigast ära (vasakule poole)…?

APDEIT: Nüüdseks selgunud esialgsete tulemuste järgi on SVP saanud 25,3 protsenti ja 54 kohta 200-st,  BDP sai uue tulijana 5,2% ja 9 kohta. Mõningaseks edasimõtlemiseks Šveitsi teemadel võib aga lugeda näiteks [L] diskussiooni Šveitsi lipu muutmise teemadel.

5 mõtet “Pravda@BBC” kohta

  1. Ma kahtlustan, et siin pole midagi pistmist klassikalise parem-vasak vägikaika veoga. Pigem on probleem selles, et need “paremäärmuslased” on globaliseerumise vastased ja see ei sobi mingitele teistele ringkondadele.

  2. BBC tegelikult ei ole “roosa” mitte kuidagi, BBC on konservatiivne ja tema liialdused on pigem sinna suunas. Guardiani puhul võiks ütelda “roosa”. Veel BBC ütleb ju selgelt, et lüüasaamine väljendub selles, et partei ise ei täitnud endale seatud plaani (mis oli 30%), sai vähem hääli kui eelmine kord ja ei pääse moodustama valitsust. St: ei suurendanud oma toetusbaasi ja võimule ei pääse.

    Immigratsioon on muide selline huvitav küsimus, et see ei jagune parem-vasak teljel väga edukalt (ja UK-s endas on kõik parteid pigem piirava poliitika poolt)… Globaliseerumine – no jälle, leiboristid on euroskeptikud 🙂

  3. Hillar: täitsa võimalik. Paraku on nende teiste ringkondade käes suurem osa tavameediat ning sealt hakkab ilmselt samalaadset soga tulema veelgi (õnneks on see siintsiteeritud esimene pääsuke piisavalt totter, et võib inimesi pigem vastassuunda mõtlema panna). Ootame huviga, mida Postimees & Co asjast välja nõiuvad…

    Oudekki: vaat siin ei ole küll nõus. Eelmise valimistsükli jooksul (poliitikas lühike aeg) ja minu teada isikutevahelisel (mitte poliitilisel) pinnal lahkulöönud BDP-ga koos said nad vist mingi 32% häältest. Mis BBC-sse puutub, siis see kunagi üheks objektiivsemaks peetud kanal on viimasel ajal üllitanud üsna ridamisi samasse auku lugusid.

  4. Kui vanasti oli miskit mäda Taani riigis, siis nüüd kipub seda haisu ikka rohkem suurte saarte pealt tulema….
    Ja igaljuhul on punane viirus sinna ka jõudnud. Egas midagi, tead ju küll milline kommunist see kõige parem on. Soovime siis parimaid kommuniste. Ja palju.

  5. Kuule, ma ei saa ikkagi aru, mis sind selle uudise puhul häirib. Üteldakse
    – partei ei saanud nii palju hääli kui lootis
    – kaotades hääli lahkuläinud osale, mis on vaadetelt vähem radikaalsem ning konservatiividele ja rohelistele
    – mainitute kampaania ei keskendunud immigratsioonile vaid teistele küsimustele, hääli juurde said need parteid, kes ei rääkinud immigratsioonist
    – seetõttu radikaalset immigratsioonipoliitikat arvatavasti ellu ei viida
    – seetõttu Rahvapartei rohkem võimu vaevalt et valitsusest saab, kaotati ka seitse kohta.

    Seega, valimiste analüüsi üle mina küll ei virise.

    Šveitsi korrespondendi arvamused on küll selge poliitilise värvinguga nagu “Šveitslased teavad, et paljud ärid ja terviseteenindus sõltub immigrantidest” – aga see on puhas liberism ja liberism ei ole küll kuidagi “roosa” – ja kui Inglise konservatiive vaadata, siis nemad ka seda retoorikat armastavad. Leiboristid ja liberaalid palju vähem.

    Samas, see on selgelt viidatud korrespondendi sõnadena

Kommenteerimine on suletud