Rämpsuuputusest

Tuleb kahjuks jälle uriseda.

Ars Technica teab rääkida, et viimastel kuudel on netis leviv rämps järsult kasvanud ja seda põhiliselt tänu botnettidele ehk siis totude arvutikasutajate käest võrkupidi kaaperdatud Windowsi masinate hordidele. Üks teine artikkel, [L] intervjuu soome pahavaranuhtlejate juhi Mikko Hyppösega, toob ära iseloomuliku statistika: vanadel mäkkidel on teada 50 viirust (MacOS X-il pole neid üldse), Linuxile ca 30 (kuigi Kakk pole 6 aastaga ühtegi kohanud), Symbianil 83 ja Windowsil … 140 000.

Mida me siit järeldada võime? Nii nagu president Põõsa juhitud riik keeldub lollaka järjekindlusega keskkonnakaitse-alastest lepetest ja toodab endiselt sama palju sitta (pardon) kui ülejäänud maailm, nii keelduvad seni miljonid juhmardid kasutamast mõistlikumaid lahendusi. Aga ilmselt pole kaugel päev, kus nii Põõsas kui tumbajumbad microdroidid pannakse lihtsalt fakti ette – samamoodi ei saa enam jätkata. Ehk nagu üks netikommentaator väljendus: kui kaua sa ikka lased naabri koeral enda lapsi pureda ja oma õuemurule hunnikuid teha…

Apdeit – [L] Registeris on ka samateemaline lugu, seal on mitu huvitavat linki. Kahjuks aga jäetakse täiesti mainimata asjade sellise seisu peamised põhjused (kergeusklikud spämmi õnge läinud ostjad seda kohe kindlasti ei ole).

2 mõtet “Rämpsuuputusest” kohta

  1. … ja peris masendav on olla adminn kes vabaposti teenust haldab sellise r2mpsuuputuse maailmas. Statsi: ~ 70 % yhendustest saadetakse kohe kukele (olgu jummalast t2natud RBL (ja neetud need ameeriklased kes spamhausi kinni tahtsid panna)!), sellest mis sealt l2bi tuleb on s6ltuvalt n2dalap2evast 50-70% spam mis blokitakse ja ikka lipsab m6ni saast l2bi – p2evas v6ib kuni 0.5 milj. kirja kohele toimetatud ja kui ei blokiks siis … arva 2ra keda ma vihkan siin maailmas ja miks ? loodetavasti toob vista siin muutuse – v2idetavalt ybermegasuperturvaline. annaks jumal. saaksin spamassassinile puhkust l6puks anda 😛

  2. Muidu täiesti nõus, aga Vista vaevalt asja muudab. Esiteks on suht kindel, et see jätkab MS košmaarse turvataseme traditsioone ning teiseks ei ole siiani olemas mingit arvestatavat mehhanismi lollide kasutajate harimiseks. Just täna sattusin peale ühele värskelt installitud XP-le, kus oli isegi SP2 puudu, muust rääkimata. Nii et spamassassinist Sa vaevalt vabaned.

Kommenteerimine on suletud