Pingviinipaber

Nonii – tehtud, ütles paks mees. 🙂   LPI-102 sai hommikul kah läbitud ja nüüd peaks Kakk siis [L] Linux Professional Institute’i arvates Juba Natuke Taibukas Lind olema. Millalgi ehk saadetakse väljamaalt vastav Uhke Paber ka.

Aga kõigile Linuxi-huvilistele julgeks täitsa soovitada. Õppematerjale leiab netist (lisaks ametlikele raamatutele) ja kõige nõutava äraõppimise järel hakkab Linuxi värgist päris hästi aru saama. Millalgi tulevikus tuleb ka järgmine tase LPIC-2 ette võtta.

APDEIT 20.04: [L] nagu LPI lehel kirjas, annab Novell LPIC-1 sooritajatele lihtsalt küsimise peale enda kõige madalama Linuxi sertifikaadi. Proovitud: nüüd on Kakk ka [L] Novell Certified Linux Administrator. Kui kunagi rohkem SUSEga tegemist tuleb, võib ka Professionali või Engineeri peale mõelda.

2 kommentaari postitusele “Pingviinipaber”

 1. Oudekki ütleb:

  Mul on hea meel sinu üle!!!

  Muide, ma tahtsin sulle häid pühi soovida: http://itaalia.wordpress.com/2011/04/24/jumal-on-surnud/

 2. Kakk ütleb:

  Oudekki: Tänud! Selle viimase peale on traditsiooniline vastus: “Ta on tõesti üles tõusnud!” 🙂

  Loodetavasti saab sest paberist ka teistele kasu olema, kuna 95% tõenäosusega avaneb uuest õppeaastast kolledži tudengitel võimalus ka ise neid sertifikaate saada (ja siis juba märgatava hinnasoodustusega). Nagu juba mainitud: Austraalias või Brasiilias on Eesti diplom üks kahtlane asi, aga sedalaadi serdid on (kahjuks või õnneks, kuidas võtta) märksa rahvusvahelisemad.

  Järgmine suur paberihankimine on muide veel ees juunikuus, aga see on hoopis madinakunstide vallast – sellest kirjutab siis, kui asi tehtud peaks saama.