President

Nojah, nüüd on siis (vähemalt esialgu) asi tehtud.

Olin liiga väsinud ja sinna Tammsaare parki hommikul ei jõudnud. Oleks tegelikult tahtnud näha Mäksi ja Thulet “Muuseas” laulmas: anna neile vasaraga, vasaraga, vasaraga… 🙂 Veebist oli ilusti näha vahe kahe “laulupeo” vahel – mida aeg edasi, seda selgemaks see lõpptulemus sai.

Rüütlist on tegelikult natuke kahju. Vana inimene, kes lasi end eetikavabade jobude vankri ette rakendada. Aga inimesel peaks ikkagi olema niipalju enesekriitikat, et oskab õigel ajal taanduda. Kolm ühesõrmelist saluuti aga saadab Kakk kahe põrsa poole, kes üritasid vahendeid valimata oma tahtmist saada. Lõplik veetõmbamine toimub loodetavasti märtsis ning seekord läheb Kakk küll valima (lihtsalt natukene omalt poolt kaasa aitama keralaste eemalepeletamisele).

Ei tea, kuidas muude elualadega on, aga vähemalt häkerdised peaksid asjaga rahul olema – EV President teab, mis asi on tarkvara ja miks seda patenteerida ei saa. Seega Euroopas järjekordselt kerkimasolevaks patendimadinaks on vähemalt siinmail korralik esindatus olemas. Ja AFAIK ei kasuta värske riigipea ka Windowsi (pidavat Maci-inimene olema) 🙂

6 mõtet “President” kohta

 1. Appdeit,
  Kuigi ka allakirjutanu ei fänna rehepappi ja vanapaganat ning nende muna, siis vastvalitu on jällegi eurosots ning föderalist. Muuhulgas oli ta Europarlamendis just selle seltskonna juhi asetäitja, kes seal patendilobby eest vedas. Seega on temast Pisipehmele suurt eestkõnelejat oodata…
  Teada ju, et sinine kotkaga pass tema taskus lihtsalt kisendab kiilaksaetud kotkaga kooris.

 2. Minu teada hääletas ta ikkagi vastu, kui too patendimadin oli. Aga see selleks.

  Ega ma teda ei idealiseerigi. Aga ikkagi – kui Eestis praegu üldse on kellelgi mingitki lootust Lennu poolt maha jäetud suured saapad jalga tõmmata, siis on see tema (kuid see eeldab omapoolset soovi ning tublisti pingutust).

  Ja noh, kuna juba eesti “poliitikud” asja niikaugele ajasid, et eile tuli valida kahe konkreetse tegelase vahel, siis parem niipidi. Oleks asi tagasi Toompeale läinud, siis poleks mingi ime olnud, kui Kadriorgu hoopis teatav ühe suure sarvega olevus oleks maandunud. Ja siis oleks ikka olnud väga raske väljamaal seletada, et me Euroopa riik oleme.

 3. Nüüd on see siis tehtud ja uuest presidendist laulgi valmis loodud. Või kui täpsem olla, siis täiesti olemasolev laul kohandatud. See siis minu blogis nüüd üleval ka. Olgu siis Ilves tubli, nii et Rüütel võiks rahus oma Tartu maja ees muru niita ja mõnusalt pensionipõlve pidada. Mina tema asemel läheksin teeksin ühe mõnusa reisi ühele soojale maale ja laseksin ennast lõplikult lõdvaks.

 4. Nõus, et Ilves oli hetkel sobivaim valik. Loodan vaid, et ta seda suurt punast plagu, millega ta viimastel valimistel vehkis Kadriorgu kaasa ei vea. Ja hoidku taevas meid sotside ja kommude eest peale järgmisi valimisi…

 5. Tjah, kommusid (neid ehtsaid sihukesi) on suurim ports ikkagi mitte nimepoolest sotside, vaid keralaste seas. Seda on näha nii nende mõtteviisist (JOKK) kui ka üldise kultuuri puudumisest. Isand Viltu Reinjaan (nagu teda ühes kommentaaris nimetati) sarnaneb oma käitumiselt kahtlaselt neile Volga-äärsetele kolhoosnikele, kes 1940. aastal siiamaile sisse toodi, algul ammulisui lolli näoga ringi vahtisid ja siis ülbelt peremehetsema kukkusid. Ja dueti teine osapool esineb nagunii oma tuntud kvaliteedis. Vat sihukeste eest hoidku tõesti meid taevas. Eurosotsidega on poliitiline dialoog võimalik, keralastega näib see üha enam võimatu olevat.

 6. Tavaliselt Delfi kommentaare eriti ei loe, aga seekord on http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=13932190 all paar päris andekat. Eriti Stepulovi-nimelise kodaniku tähendamissõna poksimatshist (nagu mäletame, oli kunagi üks reklaam, kus poksikinnastes, ent väga asjatundmatus asendis Führer lubas valijate eest seista). “Nurgast kostab venekeelset pobinat, järgmises raundis pannakse Ediku kinnastesse hobuserauad ja läheb edasi”. Pagana hea võrdpilt.

Kommenteerimine on suletud