Rambo elab

Algse vihje andis Delfi lugu, otsima hakates leidsin [L] märksa värvikama kirjelduse (seal all on omakorda viited kolmele ajaleheloole). Üsna uskumatu lugu, aga vahel juhtub ka selliseid.

Täpselt nagu Rambo seeria seni viimases filmis – peategelane üritab viimase hetkeni rahu pidada (filmis: “Võtke mida tahate, aga laske inimestel minna”, päriselus anti ära rahakott), aga kui asjad ebainimlikuks keeravad, tuleb laipu. Ja siin paneb Bishnu Shrestha isegi filmikangelasele ära – Rambol oli tulirelv ja märksa vähem vastaseid, päriselu tegelasel tuli võidelda [L] kukriga 40 retsi vastu.

Gurkhad ja nende kukrid on muidugi juba legendi staatuses alates sellest ajast, kui inglased omaaegses Indias Tippu Sahibiga taplesid. Täiesti võrreldav sõdalasetraditsioon jaapani samuraidega.  Igal juhul poleks nood nelikümmend kaaki võinud valida sealses maailmanurgas hullemat vastast kui kukriga varustatud gurkha veteran.

Ilmselt oleks ka meil siinkandis sellest loost midagi õppida. Siia lõppu veel kaks tsitaati:
* “Live for nothing, or die for something. Your call.”  – Rambo
* “If a man says he is not afraid of dying, he is either lying or is a Gurkha.” – marssal Sam Manekshaw, omaaegne India armee staabiülem