Creative Commonsi eestinduse tutvustus

Otseülekande link (hakkab toimima pealelõunal – esimese otsa juristid tegid iseendale karuteene ja keelasid veebiülekande ära): [L] http://enos.itcollege.ee/~mpuusaar/vv_live_stream.html

APDEIT ÕHTUL: Kokkuvõttes läks asi päris kenasti (Kaku slaidid leiab [L] tavalisest kohast). Muidugi, tehnokratt Petsi küsimus selle kohta, et kas 5-10 aastaga on reaalne saavutada tulevaste Tartu Ülikoolist tulevate juristide kaasarääkimisoskus kõnealusel teemal (loe: kas Tartu juurakad hakkavad lähiaastatel midagi ka vabadest litsentsidest jagama) oli ülimalt asjakohane – ja jäi paraku õhku rippuma.  Seni on küll paraku üsna tihti tundunud, et Tartu koolkond taob paljude inimeste pea “intellektuaalomandit” niimoodi täis, et sellest erinevaid asju on neil edaspidi üsna raske hoomata (no ei juhita lennukit nagu autot – isegi kui sel on olemas pedaalid ja rooli moodi asi!).  Aga loodame, et aja jooksul seis paraneb.

Üritus ürituseks, aga juriidiliselt vastuvõetava [L] eestinduse valmimine on suur asi.  Suured tänud tegijatele!

2 kommentaari postitusele “Creative Commonsi eestinduse tutvustus”

  1. Craig ütleb:

    Aga võttis alles aega!! Riik oleks pidanud ise oma õla ammu tõlkimisele alla panema aga teadagi, lobitöö võimukoridorides on teatavasti see, mis “maksab”, mitte rahva hääl.

  2. Kakk ütleb:

    Nojah, ja selle tegi ära hoopis e-õppe seltskond koos ühe konkreetse advokaadibürooga (sellest ka venimine – alguses ei osanud tegijad mitmeid probleeme ette näha, kuna kõnealune ei olnud just nende igapäevane rida), riigipoolne huvi oli null. Kindlasti esines ka vastutöötamist – enamiku seninähtud eesti “ärimeeste” lühinägelikkus ja rehepaplus on selleks enam kui piisavad.