Muusikaelamus: Crux, “Nähtamatu”

Näib, et peale toda Haapsalu kontserti on Kakk endale ühe uue lemmikbändi saanud. Eriti aga peale värske plaadi tellimist ja kuulamist.

Läänemaa poisid on suureks kasvanud ja seda ka muusikaliselt. “Nähtamatu” on õnnestumine iga kandi pealt, alates kaanekujundusest ja lõpetades kõlapildiga (märkus: heli taga on lisaks bändi oma poistele ka nii tuntud mees kui Indrek Patte). See, et seda plaati pole peale Pereraadio ja Raadio 7 kusagilt kuulda, on tegelikult karjuv ülekohus.

Kristlik muusika? Jah ja ei. On üks (väga hea) lugu, mis võiks otseselt sinna alla minna – “Maailm ootab Messiat”. Ülejäänus on selgelt tunda kristlikku ellusuhtumist, kuid kui õieti mäletan, siis toda mõningaid kodanikke nii ärritavat J-tähega algavat nime plaadil vist ei kohtagi (küll aga on ta kahtlemata asja taga…).

Cruxi poistele mõjus ilmselt üksjagu hästi ka Reverend B ja temaga koos tehtud “Everything Under The Sun”-plaat. Igatahes helikeelelt on tegu küllaltki sarnase asjaga. Võiks ka öelda, et üles on korjatud Henry Laksi mantel – mitmeski kohas tuli tolle plaat “Märk” meelde. Lisaks meenusid veel eri paigus Bryan Adams, Toto, Scorpions, The Kry, Michael W. Smith…  Auväärne seltskond, aga poisid kannatavad juba täiesti võrdlust välja. Eraldi väärib märkimist laulutekstide sisukus – absoluutselt igas loos on ka tekstist midagi kõrva taha panna.

Mõne plaadiga on nii, et autoraadios kipud ikka mõne loo vahele jätma ja meeldivama peale edasi kerima. Seda plaati peab kuulama järjest. Kui üldse midagi esile tõsta, siis lisaks juba kristlikes ringkondades üksjagu suureks hitiks saanud loole  [L] “Killuke maailmast” meeldib üliväga ka klassikaline klaveriballaad “Täna” ja tõeliselt armas duett “Jagatud”.  Kõige eripärasema loona aga võiks mainida huvitavalt funky‘likku ja taas terase tekstiga (otsene, kuid väga hea laen Raamatust) lugu  “Aednik”.

Kui aus olla, siis ei ole Kakk Eestist väga kaua nii head plaati ostnud.  Kõva soovitus kõigile kuulata.