emmessohvits 2007 beeta 2

Sattusin C|Net’ist lugema [L] juttu MS Vistaga (plaani järgi) üheaegselt ilmuva MS Office 2007 kohta.

Ekraanipildid on päris huvitavad – Wordi ja Exceli traditsiooniline menüüjaotus on üpris kõvasti ringi tehtud. Ühelt poolt on see ehk tõesti tiba loogilisem, teisalt aga on MS ise oma dambjuuserid nii kõvasti “vajuta siia”-mudeli järgi välja õpetanud, et üleminek võib üpris valuline olla. Praeguse vähese mulje järgi võiks lausa väita, et uus Office erineb varasematest rohkem kui [L] OpenOffice.org 2.0.

Omaette ooper on muidugi [L] riistvaranõuded. Ühelt poolt on need Windowsi traditsioonilist bloat‘i arvestades isegi suhteliselt mõistlikud (256 MB põhimälu, 500 MHz protsessor), teisalt aga tekib küll kuri kahtlus, et reaalne töökeskkond peab siiski märksa võimsam olema (teate küll, “hinnad alates”…).

Ja muidugi kipub ikka ja jälle ära ununema tõsiasi, et tegu on tegelikult 90% samade funktsioonidega, millega omal ajal tuli toime Winword 2.0 (allakirjutanu arvates siiamaani MS parimaid tooteid – suhteliselt töökindel ning väga hea omaduste/mahu suhtega), samas kui maht ja nõudmised on kordades kasvanud.

Ning lõppude lõpuks pakuks välja, et tegu võib olla MS Office’i (ühe) viimase ilmuva versiooniga, vähemalt senise ärimudeli juures. Ajad on võrreldes 1995. aastaga lihtsalt nii palju muutunud.

Kommenteerimine on suletud.