Läpaka süsteemiuuendus

… Ubuntu 10.04 peale läks väga igavalt. Tiriti pakid ära, pandi paika, kõik jäi tööle (isegi ID-kaart – seda kartsin kõige enam, et segi läheb, kuna vaikimisi kasutatav Java variant muutus Suni Javalt OpenJDK peale).  Mida võib märkida:

* Akende juhtnuppude toomine paremast ülanurgast vasakusse oli Canonicali poolt küll üsna vaieldav liigutus. Aga vähemalt pandi need lõppversioonis õigesse järjekorda ning nende asukoht sõltub kasutatavast kujundusest (teemast). Seega ei pea neid vasakule jätma (lükkasin kah paremale tagasi).

* Cairo-Dock on üsna kena asjake, uues versioonis ka rea valmiskujundustega, mille vahel valida.

* Viimaks ometi leiti mingigi lahendus GDMi ehk Gnome’i sisselogimisakna kujunduste küsimusele. Varem sai seda igapidi ümber sättida, viimastes versioonides oli asi üsna igava kujundusega ja fikseeritult paigas. Nüüd on vähemalt [L] poolametlik lahendus olemas, millega natuke sättida saab.

* OO.o 3.2 on tuntavalt kiirem kui 3.1.

Serveri uuendamine uue LTS versiooni peale jääb ilmselt suvesse – on rohkem aega ja vahepeal jõuab  tarkvara enam stabiliseeruda.