Soome haridus

Leidsin [L] Minutist lingi sellele [L] BBC loole.

Ega siin väga midagi uut ei ole.  Haridusministril tasuks aga lugeda ikkagi – eriti seda kohta, kus räägitakse sellest, et põhikooli ja gümnaasiumi lahutamine ei ole tark mõte (arvatavasti teab ta endise õpetajana seda ise ka, aga poliitiline tellimus on tugevam argument).  Õpetajate palkadest ja staatusest on muidugi jahvatatud juba piisavalt. Põhiline ilus lause on artikli lõpus – “There is an emphasis on relaxed schools, free from political prescriptions”. Asi, mida Eestis kohe kindlasti ei ole.

Tasuks ka ära märkida, et ääriveeri on meinstriim-meedia julgenud seekord mainida madalat immigratsioonitaset kui üht haridussüsteemi  edukuse faktorit.

Üks mõte “Soome haridus” kohta

  1. Noh, meil on neid probleeme veel. Näiteks on põhi- ja keskkoolid KOV eelarves ja KOV broilerid kirjutavad päris tihti ette, mida ja kuidas kool peaks hankima. Korruptsioon lokkab mühinal väiksemates kohades ja keegi eriti kaebama minna ei julge.
    Pedagoog peaks olema sõltumatu mitte KOV korruptantide lühikese palga-kaelarihma otsas.

Kommenteerimine on suletud