Asotsiaalorav

Ei, seekord ei räägi kaklevatest karvastest akna taga. Need pole nii hullud.

Lihtsalt selle [L] interjuu peale tuleks kas Ansipi lemmiklauset tsiteerida või kasutada natuke teist varianti: Jumal, Sa näed ja ei mürista?!

Mõned pevkurismid:

* “Et oh ma kerjan riigi käest nii palju kui võimalik töötuskindlustushüvitist ja siis vaatan, mis saab.” (ministri arusaam töötuse põhipõhjusest)

* “Ei, kindlasti ma ei ütleks seda. See oleks ennatlik. Võib-olla ma ütlen seda kuu või kahe pärast. Kõigepealt ma pean tutvuma. Teiselt poolt, meile peab tulema sisendit tööandjatelt – mida nad ootavad ? Kui sisendit tööandjatelt ei tule, et keda tööturul vaja on, siis ei ole riigil midagi öelda ka ümberõppe korraldamise kohta.” (loe: las orjapidajad ütlevad, milliseid neegreid parasjagu tarvis on. Mind ei koti.)

* “Kui ta on hea inimene oma töökohal olnud, siis ma arvan et tal ei teki probleeme uue töökoha leidmisega. Külla aga kindlasti tal tekib mingi auk. Siis peavad aga pangad vastu tulema, pangad on ka korduvalt rõhutanud, et tulge rääkiga, kui teil on mingi mure.” (ministri arusaam töökoha kaotusest ja laenamisest)

* “Inimene vajab ju elukutset. Kõrgkoolide juures on seda äärmiselt raske teha. Kõrgkoolide juures toimub ikka teadustegevus. Kõrghariduse omandamine ei ole see, mis kiiresti ree peale aitab. Rahaliselt see ikka ei lahenda nende inimeste olukorda.” (loe: neegreid! ainult neegreid on vaja!)

* “Aga ei saa väita, et tööandjad ei võtaks neid (puuetega inimesi) tööle. Loomulikult on nendel väga raske saada. See sõltub ka puudest, kui on füüsiline puue, või vaimne puue. Sellest sõltub, millist tööd sa üldse teha saad.” (ministri teadmised puuetega inimestest)

* “Ma arvan et tööandjate peamine põhjus, miks neid tööle ei võeta, on see, et nende tööviljakus pole päris see. Kui ma pean punktist A punkti B jõudma mingi x ajaga, siis puudega inimesel võtab see lihtsalt kauem aega ja efektiivsus langeb. Kui see on vaimse puudega seotud, siis on võimalik neid rakendada täpselt nii paljudel töödel kui see puue võimaldab.”  (veel sügavaid teadmisi puudega inimeste kohta)

* “Arvan et see on hea, kui töötajal on natuke vastutust ja tööandjal on vastutust. See, et riiki petetakse – kui meil statistika näitab kui palju suusa MM ajal haiguspäevade arv suureneb, või OM ajal – see ei ole õige. Samamoodi on minuni jõudnud jutud, et ettevõtted, kellel on raskusi palka maksta ütlevad töötajatele, et ma ei maksa sulle 80 protsenti palka vaid ole haiguslehel ja riik maksab sulle. Kui sul ei ole süsteemis omavastutust siis minu arust on sinna sisse kodeeritud riukalik omakasu mentaliteet.” (minister teab kindlalt seda, mida Haigekassa ei tea)

HaaPee võiks minna …. Ärapanijasse. Ta on juristihariduse kiuste (või just selle tõttu…?)  huvitavam kui kolmteist Juurt ja Oja.  Ja ei teki seda ohtu, et teda keegi kogemata tõsiselt võiks võtta.

Aga tegelikult… Kakk teab, et rumalasti rääkida pole ilus. Kuid praegu on kange tahtmine minna Gonsiori tänavale tolle suure maja ette, tõmmata kopsud õhku täis  ja karjuda täiest kõrist: TÄITSA PERSES!!!

Ne pevkurit'!
APDEIT 28.02 – seoses eelöelduga soovitaks riigiisadele nõnda.

5 kommentaari postitusele “Asotsiaalorav”

 1. Ray D. Noper ütleb:

  Kuidas on võimalik, et selline erakond, mille arust selline tegelane on pädev juhtima ükskõik millist, ammugi siis sotsiaalministeeriumi, on saanud valijatelt piisavalt palju hääli, et olla valitsuse juhtpartei ?

  Vana Winstoni tõdemused tulevad meelde…

 2. Kakk ütleb:

  Arvatavasti sama põhjus kui USA-s. Kaks suurparteid, keda juhivad erinevad, ent ühesuguse sigaduseastmega tegelinskid, mängivad välja vastasseisu põhimõttel “me oleme NATUKENE vähem tropid kui need teised”. Kui vaadata tänast keskseppade lugu, on üsna arusaadav.

 3. toivo ütleb:

  palju õnne, reformierakonna liikmed ja valijad.

 4. murit ütleb:

  See on ju tegelikult hea, et ta nii kiiresti liigub, eriti punktist A punkti B. Ehk läheb tal siis sama käbedasti liikumine ka punkti P!

 5. Oudekki ütleb:

  See pilt, see pani mind täiesti ebaviisakalt täiest kõrist naerma, hea, et ma kodus olin 🙂

  Aga kurb on see, et Eesti praegune poliiteliit ei saa krooniliselt aru, misasi on ülikool ja milleks see hea on. See puuetega inimeste jutt on aga juba… no sotsiaalministri kohta peaaegu juba kriminaalne. Ma tean küll, et esimene inimõigus on olla loll, aga… Või on reform ka aru saanud, et erakorralised valimised tulevad kohe ja seega pole vahet, kes minister on 🙂

  Aga häbi on küll olla selle riigi kodanik, kus SOTSIAALminister sellist, vabandage, iba ajab.