Serveri keevitamine

Juba aastavahetusel sai serverile uusi juppe ostetud, aga kuna Kakk ei tunne arvutikasti sisemust näppides ikka veel end eriti koduselt, pidi Puraviku appi kutsuma (aitüma talle endiselt abi eest!). Just pidime õhtul hakkama installima, siis käis aga mats ja korteri elektrisüsteem tegi miski väga imeliku asja – korgid läksid ja ehkki need sai tagasi lükata, oli arvuti toiteplokk omadega õhtal. Õnneks jõudis Puravik veel poest läbi ja tõi uue ploki kaasa.

Viimaks siis sai uus 64-bitine [L] CentOS alla tiritud ja arvuti kokku pandud. Paraku aga ei õnnestunud kastile selgeks teha, et tal ka integreeritud võrgukaart olemas on. Viimaks sai lihtsalt kaks välist kaarti pandud ja rahu sai majja. Install käis üldiselt kenasti, aga eks seda lihtsat näppimistki oli seal niipalju, et põhiasjad sai paika alles hommikupoole ööd. [L] Zope aga ei võtnud ikka häält sisse – siis oli pilt juba nii taskus, et tuli magama minna (peale kella nelja).

Hommikul leidus viimaks lahendus, miks Zope’ile vajalik [L] Python 2.4 (CentOS sisaldab vaikimisi 2.3-e) kompileeruda ei tahtnud – C++ kompilaatorijupp oli puudu… Aga tõsise siibri tekitas jälle [L] Plone, mis iga versiooniga näib mingi uue kala juurde toovat ja dokumentatsioon on endiselt jama. Pingviiniaabitsa portaali ei hakka enam üles panemagi – panin lihtsalt tavaveebi allatirimiseks. Suurem probleem oli aga [L] Mitsubachi mõõgameeste portaaliga – nende asjad viin ilmselt üle [L] WordPressi peale (see süsteem pole erinevalt Plonest Kakule kunagi kesksõrme vibutanud).

Aga noh, nüüd on süsteem päris OK. 2GHz Athlon 64 (esialgu üks – plaadile aga mahub ka kaks proset) ja 1GB mälu – kõvaketta vahetamine jääb tulevikku. Kompileerimised ja install olid igatahes harjumatult kiired küll.

2 mõtet “Serveri keevitamine” kohta

  1. Tõestus veelkord sellele, et 14.veebruar oli tehnikale väga vilets päev… Et siis meil ka totaalsed jamad tehnika alal.

Kommenteerimine on suletud