Mu!

Postkasti potsatas kiri, mis küsis “Kas teed ikka veel oma arveid Ekselis (sic!)?” ja soovis, et registreerutaks kahtlase lõhnaga URLi http://shrt.st/1u6 peal. Et küsimus on samas kategoorias kuulsa pärimisega “Kas oled juba hommikuse konjakijoomise maha jätnud?”, siis on õige vastus [L] “Mu!”.

Nii et – ei, Kakk ei tee arveid Excelis. Pole kunagi teinud (FIE aastast 2004). Ja ammugi ei hakka nende tegemiseks mingisugust sodi ostma.

13 mõtet “Mu!” kohta

  1. Link iseenesest oli täitsa turvaline, kusjuures sama firma pakkus mulle ühel hetkel peaaegu tööd. Vestluseni ei jõudnud, aga siiski.

  2. IMHO, kehvalt läbiviidud kampaania:
    1. spämmitud reklaam
    2. “eksel” viitab pigem dambjuuserite sihtimisele, need aga ilmselt ei tee väiksemas firmas IT-sse puutuvaid otsuseid (suure firma võimukat, aga IT-võhikust bossi tuleks püüda hoopis teisiti).
    3. arvasin ka, et turvaline link peaks olema – tänasel spämmi- ja phishinguajastul aga ei ärata kummalised domeenid kuigivõrd usaldust (oleks võinud kasvõi mingi .ee-variandi leida selle regamise jaoks).

  3. Ei millegi erilisega: OO.o (Writer + Calc). Käive pole selline, mis millegi erilise soetamist õigustaks (kuna asi käib põhitöö kõrvalt).

  4. Ehk oskab keegi selle lehe täispika lingi ning firma nime ka siia kopida, shrt.st link on maha võetud.

  5. vaata eesti suurima majanduslehe reklaami täis veebi, seal spämmitakse seda hooga.

    Kellel huvi, võin jagada enda kasutatavat OO.o (ja selle tasuliste ja tasuta analoogide peal kah) toimivat lahendust.

  6. JJK: Oleksin täitsa huvitatud – eeskätt just OO.o põhise tehnilise lahendusega tutvumiseks. Nii et kui saaksid kuhugi välja panna, vaataks hea meelega.

  7. Siit saadaval: http://sites.google.com/site/pontusrmp

    Ega seal miskit erilist ei ole – Mõni IF, SUMIF ja VLOOKUP, kunagi oli üks makro ka lisaks – siis tulid toodete hinnad hinnakirjast samuti valemiga ja makro oli nende tekstikujule muutmiseks (et hinnakirja muutes vanad arved ei muutuks).

    Sai seal ka veksel välja käidud raamatupidamise abivahendi ülespanekuks, eks tuleb siis aega võtta ja mõni tühjaks teha.

  8. No ei saa magada. Kuidas ometi näeb välja Kaku “OO.o (Writer + Calc)” lahendus? Eriti huvitab, miks Writer asjasse segatud on?
    Kui kedagi huvitab, ega minu Calc-is tehtud FIE raamatupidamiseks kasutatav tabel ka miski saladus ole

  9. Ando: pole seal mingit keemiat. Calcis on suur valemitega tabel, Writeris arveblanketid.

  10. Miks blanketid Writeris, mitte Calc-is? Igal arvel ainult üks rida?

Kommenteerimine on suletud