Grrrr!

Kunagi ammu,  kui Kakk (esimest korda) autokoolis käis, anti kaasa sellised õpetussõnad: alati jäta topeltmarginaal. Liikluses on igasuguseid idioote, kes oma peaga absoluutselt ei mõtle ja nõnda tuleb sul kahe eest mõelda.

Täna tulin tsikliga ITK-st koju. Tipptunni ajal tasub Kadaka pst-lt keerata Laagri poole tulles kohe peale viadukti paremale ja sõita läbi Pääsküla väikeste tänavate ja Veskimöldre. Ilus rahulik tee ja ei pea ummikutes istuma.

Kalda tänaval sõitis ees suur tumeroheline kastiga pikap. Keset tänavat aeglustas, võttis paremasse teeserva ja peatus hetkeks. Paremsuunda muidugi ei näidanud, aga hea küll, juhtub vahel. Asutasin just mööda sõitma, kui teine uuesti liikuma hakkas … ja keeras paremalt teepeenralt vasakule hoovi poole. Tähendab, et suur Chuck Norrise stiilis masin oli korraga põiki tee peal. Ja muidugi ikka ei mingit vasakut  suunanäitamist. Ning viimaks – ka lootus, et turakas jõuab hoovi keerata, enne kui temani jõuan, ei pidanud täiesti paika, kuna inimene otsustas keset teed piduri põhja vajutada.

Õnn on, et Kalda tänaval on 30-ne kiirusepiirang ja selline oli ka kiirus. Ja õnneks oli too autokooliaegne soovitus alateadlikult meeles – igatahes õnnestus autol tagant mööda pääseda. Tänu kaitseinglile ja taevastele jõududele jäi seekord mats olemata. Aga too mingile haljastusfirmale kuuluv kolakas sellele küll kaasa ei aidanud.

Ehk teab keegi, milline autokool meil vaimupuuetega inimesi teenindab? Oleks huvitav teada, kust sihuke töll oma load sai.

Ahjaa, veel – Veskimöldre vahel manööverdas suur prügiauto end teeäärsesse hoovi. Samuti ei mingit suunanäitamist. Õnneks jäi see piisavalt ohutusse kaugusse.

Üks mõte “Grrrr!” kohta

  1. See on ju teada tuntud tõde, et eesti(tegelikult olgem ausad – igal pool) liikluses ellu jääda tuleb teistelt mitte midagi oodates kõik ise ära teha. Loomulikult ainult siis kui on huvi mitte avariisid teha või surnuks sõita ennast. Tahaks veel ära mainide, et näiteks soome(mida peetakse suhteliselt hea liikluskultuuriga riigiks) liiklus ei ole rahulikum mitte selle pärast, et seal kõik paaniliselt liikluseeskirja järgiksid vaid pigem selle pärast, et kui eestis paned suuna sisse, et rada vahetada, siis antakse pigem gaasi ja yritatakse sind takistada kui soomes lastakse sind vahele. Ja samuti ei keeruta nii palju soome juhte tolmu yles, sõitis piinliku täpsusega kahrealisel maanteel kõrvuti täpselt lubatud 90-ga(või millega iganes), mida eestis paraku väga tihedalt kohtab. Ehk siis eesti liikluse suurimaks probleemiks(vähemalt soomega võrreldes) on mitte kiiremad juhid vaid debiilsed juhid(nagu ka Kaku näitest paistab).
    Loodan, et ei tulnud nii segane, et midagi aru ei ole saada.

Kommenteerimine on suletud