Deklarikeeramine

Laupäeva õhtupoolik läks tuludeklaratsiooni tähe all.

Väga hull ei olnud, aga kiikse esines küll. Eeltäidetud deklaril oli kogu välisaktsiate värk põhikontole seekord üldse lisamata jäetud, see-eest oli seal PIK, mida üldse deklareerima ei peagi. Tuli kõik maha võtta ja käsitsi uuesti põhi-investeerimiskonto infoga täita. Firefoxiga läks deklar aeg-ajalt lolliks ja ruigas, et “teil pole seda õigust teha” – õnneks Chromium toimis paremini.

Ning kui rubriiki 8.8 ehk välismaal makstud tulumaksuga asjad sai panga maksudeklarist ära täita, siis 6.5 ehk väärtpaberirubriigi alla tuli need dollaritest eurodesse saada. Viimaks leidsin, et on olemas summaarne euroarvestus 8.8 all – lõin sinna ühe aktsia dividendid sisse ja sain nii kasutatava kursi kätte. Ainuüksi nende kahe rubriigi peale kulus vist ca neli tundi.

Ülejäänud asjad läksid libedamini. Eks nüüd ootab, mida teisel pool asjast arvatakse.

Üks mõte “Deklarikeeramine” kohta

  1. Monero walleti tulud on random suvakeerutus. Einoh, pane täiesti suvalt mingid kulud ja tulud kirja, maksuamet kontrollib ennast digiahviks. Ei aita ka 6 tassi kohvi. Ikka ei leia linki.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga