Kaks korda aastas

… uuendab Kakk kahes lauaarvutis dualbuudis olevat Windowsi.

Mõlemad masinad on tavamõistes veel üsna pädevad, aga näe – Windows 11 jaoks “ei täida miinimumtingimusi”. Ega’s midagi, Windows 10 töötab esialgu veel ka, uuendab siis seda.

Peab ütlema, et esmakordselt ei tekkinud Windowsi uuendamisel tahtmist edenemisnäidiku peale undama hakata – vist esimest korda näidati edenemist suht arukal viisil, mitte hüpates 14% pealt 95% peale ja istudes siis seal kolmveerand tundi ilma mingi kommentaarita kinni.

Kogemusena päris hea vaheldus midagi teistsugust ekraanil näha. Aeg-ajalt on siiski vaja kas mõnd teist inimest aidata-õpetada või siis mõni Windowsi platvormi näide kuhugi õppematerjalidesse genereerida – seega on hea, kui mõnes masinas Windows olemas on. Aga tõsisemat praktilist kasutamist ei ole see süsteem juba väga kaua leidnud ning ilmselt ei muutu olukord ka edaspidi.

2 mõtet “Kaks korda aastas” kohta

  1. Ma just paar päeva tagasi printisin COMPAQ sülearvutiga (winxp) ja HP laserprinteriga ühe A4 lehe välja.
    Muidu saan ka vabalt linux mint-iga printida.

  2. Mul on tehtud ühte core2duo P8600 (4Giga ram) arvutisse windows 11 paigaldus. Tavaline BIOS on ja UEFIt ei ole olemaski.
    Töötab sama kiirelt kui windows 10. Kuidas võtta, kui on vanem arvuti.
    Uuendab ja kõik on OK. Lihtsalt see nõuete värk on täispaigalduse jaoks välja lülitatud, usb paigladuse abil. Ja seda pulka tegin omakorda eriprogrammiga, mis tõmmises need mured välja lülitas. windows 11 on vana hea windows 2000, selle murega, et nüüd ei leia windows nt rakendusi enam menüüst. Et siis windows 11 GUI-ga on üle lastud, kuid on siiski peidetult olemas.
    Ja muideks, online paigalduse nõue on ka välja lülitatud, kuid pärast peab emaplaadi pärast litsentsi saamiseks minema ikkagi hiljem microsofti kontole. AGA SIISKI on mõtekas windows 11 jaoks jooksutada 8GIGA RAM-i ja nõuetekohast veelgi uuemat arvutit, parema prosega ja üle vinski NVME SSD ketast. Muidu venib nagu konn.
    AUSALT ÜTLEN, et WINDOWS 10 on hetkel palju mõnusam kasutada. WIN11 on rohkem nagu uue kujundusega.
    AGA näiteks linux mint cinnamon jooksutab arvutit windows 10 kiiremini. Piisab tavalisest sataIII ssd kettast. win10 ja win11 jookseb normaalselt alles nvme ssd peal. Ausalt.

Kommenteerimine on suletud