Semestri kokkuvõte

Jätkuva koroona tingimustes toimus taas enamik õppetööd e-kanalites. Aga kokkuvõttes sai 139 tegelast ITSPEA e-kursusega edukalt maha ning diplomitöö kaitses üks küberturbe eriala diplomand (hindele 4; suurem ports lõputöid tuleb loodetavasti kevadel, seal on nimekiri praegu päris pikk).

Lisaks sai adminni eriala õppejõudude esindajana osaletud TTÜ akrediteerimisel (mõne aja eest tuli uudis, et läks edukalt ja saadi uuesti seitsmeaastane täisakrediteering), käidud septembris külalisena ärikorralduse tudengitele turvalisusest ja juurast (erandina päriselt kohapeal) loenguid lugemas, toimetatud ülikooli eetikakomisjonis ja näpitud toimetuskolleegiumi liikmena “Data in Briefi” artikleid.  Mõlemale e-kursusele (ITSPEA ja SPEAIT) sai kvaliteedimärgi taotlused ka sisse antud. Ja viimaks oli natuke sebimist akadeemilise karjääri osas – aga sellest kirjutab siis, kui asi paigas on.

Mis aga ei ole 2017. aastast saati muutunud, on endiselt, khm, taltekkis ülikooli ÕIS. Selgi korral tekkis hinnete sisestamisel lollakaid tõrkeid (tegijate vastu aus olles: konkreetne probleem lahendati peale sellest teavitamist mõistliku ajaga) ning hinnete sisestamine on ka tervikuna endiselt ligaloga. Eriti huvitav on eksamilehtede allkirjastamine, mille puhul suure kursuse 11 eksamilehe juures küsitakse (koondallkirjastamise korral, mida õppejõud teeb semestri lõpus) igaühe kohta eraldi digiallkirja ning allkirjastamine on sigaaeglane (sõltuvalt lehest 20 sekundit kuni üle minuti iga lehe kohta, edenemisnäidik muidugi puudus).  Tõesti ei saa aru, kuidas ühe süsteemiga võib aastaid niimoodi ämbreid kolistada.

Aga kokkuvõttes oli seekord üsna tavapärane töine semester – tegelikult ei ole väga vahet, kas “e” või mitte.