TTÜ uus VPN

Ülikoolist saadeti teade, et senine Toru VPN asendatakse eduVPNiga. Paigaldasin õpetuse järgi ära, paigaldus läks probleemideta, aga asi ei käivitunud – tuli veateade “Caught exception: namespace NM not available” ja IT-keeles öeldes “pang”.  Väike guugeldus andis lahenduse: juurde tuleb paigaldada pakk gir1.2-nm-1.0 (sürrimat nime ühele tarkvarajupile on raske välja mõelda… Paki nimi on ilmselt samal kujul Mintis, Ubuntus ja Debianis, mujal võib see miskit muud olla).

Ehk aitab mõnda, kel sama probleem.

Üks mõte “TTÜ uus VPN” kohta

  1. https://riseup.net/en/vpn/linux
    Ma kasutan riseupi vpn-i, mille sain paigaldada snapis.
    Kui kasutad rongis wifit, siis vpn just vajalik või ühisvõrgus. Näiteksi on eesti uued seadused, mis lubavad kohalikul isp-l police onul nuhkida.
    Peale selle saab programmis sildühenduse teha kui isp blokeerib riseupVPN-i ip,d.

Kommenteerimine on suletud