TTÜ uus VPN

Ülikoolist saadeti teade, et senine Toru VPN asendatakse eduVPNiga. Paigaldasin õpetuse järgi ära, paigaldus läks probleemideta, aga asi ei käivitunud – tuli veateade “Caught exception: namespace NM not available” ja IT-keeles öeldes “pang”.  Väike guugeldus andis lahenduse: juurde tuleb paigaldada pakk gir1.2-nm-1.0 (sürrimat nime ühele tarkvarajupile on raske välja mõelda… Paki nimi on ilmselt samal kujul Mintis, Ubuntus ja Debianis, mujal võib see miskit muud olla).

Ehk aitab mõnda, kel sama probleem.

1 kommentaar postitusele “TTÜ uus VPN”

  1. vipitar ütleb:

    https://riseup.net/en/vpn/linux
    Ma kasutan riseupi vpn-i, mille sain paigaldada snapis.
    Kui kasutad rongis wifit, siis vpn just vajalik või ühisvõrgus. Näiteksi on eesti uued seadused, mis lubavad kohalikul isp-l police onul nuhkida.
    Peale selle saab programmis sildühenduse teha kui isp blokeerib riseupVPN-i ip,d.