Veel üks kreisi meenutus

Ühel esimestest (esimesel?) Rock Summeril (samas, kus eespool tutvustatud Big Country käis) oli kohal ka soome kreisiroki alustala “Sleepy Sleepers” ehk “Leningrad Cowboys”. Mäletan, et rahvale aeti igasugu karmi kamarajura stiilis “Miten tanssitaan jenkkaa Suomessa ja Virossa ja miten Ruotsissa (siellä ne tanssii peukalot p…ssä koska ovat 99% homoja)”.

Aga tegelikult on siiski tegu kihvti bändiga, kes pullist ja välimusest hoolimata suudab ka hästi mängida – paralleeli võib tõmmata Status Quo või Slade’iga. Omaaegne Kaurismäe film “Leningrad Cowboys Go America” oli ikka hirmlahe, sama võib öelda menuka Total Balalaika Show kohta koos Punaarmee meeskooriga. Pilt, kuidas kamp tähtsa olemisega “kiliseb-koliseb”-onkleid laulab püüdlikult [L] “Delilah’t” ja [L] “Sweet Home Alabamat” (räige aktsendiga muidugi), on ikka vaatamist väärt.

Veel üks lahe lugu on [L] Where’s The Moon? Omaaegne kosmonautikavaimustus lahedas kõverpeeglis…

2 mõtet “Veel üks kreisi meenutus” kohta

  1. Kurb on see, et selline asi nagu Total Balalaika Show sai juhtuda ainult Jeltsini-Venemaal… Praeguse Punaarmee puhul, mis sa arvad, kas antaks armee esinduskoorile luba mingite soome tolgustega esineda ? Nagunii on mingid fašistid pealekauba, eksole…

  2. Tjah, ilmselt on Sul õigus. Ühelt poolt võib seda tõesti Punaarmee kerge mõnitamisena võtta, samas oli tulemus muusikaliselt täiesti tasemel, rääkimata veel sellest, et tõsiselt padunaljakas. Tegelikult on “kauboid” ju täiesti korralikud rokkarid nii lauljate kui pillimeestena.

    Veel üks ülisürr number on YouTube’is “Pretty Fly For A White Guy”. Armeetibid sädistavad “Give it to me baby, aha aha” – johhaidii… 😀

Kommenteerimine on suletud