2 mõtet “Appi, appi!” kohta

 1. No vaata kus jube lugu: mõned naised arvavad, et nad võiksid ka töökohal karjääri teha ja meestega võrdselt palka saada. On ikka oinad raisk!

 2. Kas keegi on väitnud, et see ei peaks nii olema?

  Ehk mõni naisterahvas (soovitavalt karjääri tegev) võiks seda kommenteerida – kas Eestis on naistel karjääritegemine tõesti nii keeruline nagu hr/pr Appi kirjast näib? Tatsutahime? Ititibi? Eilish? Elza?

  Aga tundub, et mõned inimesed ei saa muidu aru, kui peab väga täht-tähelt ja must-valgelt kirja panema. Niisiis, ütleme aeglaselt ja vajadusel kaks korda: võrdsed õigused on igati tore ja vajalik asi. Nii puude, soo, nahavärvi, päritolu kui maailmavaate koha pealt. Võrdsete õiguste ettekäändel hiilivate privileegide taotlemine on Paha Asi – seda kõigi eespoolnimetatud faktorite puhul.

  Toome näiteks puuetega inimesed (kuna Kakk kuulub kirjade järgi ka nende hulka). Kui keegi hakkab inimest vaid seetõttu töölt või koolist ära puksima, et ta ratastooli kasutab, tuleb see keegi ette võtta ja talle käitumist õpetada (ja kui õppust ei võta, siis vajadusel ka karistada). Kui aga keegi teine tahab head töökohta või õppekohta ÜKSNES seetõttu, et ta ratastooli kasutab, on lugu sant.

  NB! Hiilivate privileegide alla ei käi asjad, mis võimaldavad inimesel võrdväärselt toime tulla. Siia käib näiteks naiste emapuhkus ja muud perega seotud soodustused (kuna peale California kuberneri ühes filmis ei ole meestel sünnitada õnnestunud) või puuetega inimeste jaoks loodud mõistlikud keskkonnakohandused (madalad lävepakud, liftid, ligipääsetavad WC-d on tegelikult pigem normaalne keskkond kui soodustus; siia võiks pigem lahterdada näiteks tööks vajalikud IT-abivahendid).

  Kahjuks on eurotolerastia ja multikulti teinud naisest, puudega inimesest, neegrist, islamiusulisest jne jne jne kohati ELUKUTSE. Vaat see on too asi, mille vastu tuleb mõistus koju kutsuda. Mitte see, et keegi on naine, neeger, puudega või moslem – need tunnused peaksid olema üldse täiesti sekundaarsed selles mõttes, et need ei tohiks määratleda inimese positsiooni ühiskonnas.

  Aa, ja igaks juhuks ütlen veel korra selgelt üle – samaväärse töö eest PEAKS maksma naisele ja mehele, neegrile, asiaadile ja valgele, kristlasele, moslemile ja ateistile, ratastoolis ja püsti liikujale, homole ja heterole, türklasele, tšuktšile ja eestlasele (loodetavasti said nüüd kõik grupid mainitud) samaväärset palka.

Kommenteerimine on suletud